Η επόμενη δεκαετία θα ανήκει στα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα. Οι κατασκευαστές ετοιμάζουν πλειάδα νέων μοντέλων που τροφοδοτούνται με ηλεκτρικά μοτέρ και plug-in hybrid σύνολα, δημιουργώντας σε συνεργασία με εξειδικευμένες εταιρείες τις κατάλληλες υποδομές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κυβερνήσεις των μεγάλων χωρών τοποθετούν ολοένα και περισσότερους σταθμούς φόρτισης στις πόλεις και σχεδιάζουν προγράμματα για την ομαλή μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.

Η πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ωστόσο, αποτελεί σταθμό σε αυτή την αλλαγή. Όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν, από το 2019 όλα τα νέα σπίτια που κατασκευάζονται στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πρέπει να φέρουν ειδικό σημείο φόρτισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ζήτημα της επαναφόρτισης του ηλεκτρικού αυτοκινήτου όταν κάποιος γυρίζει στο σπίτι του είναι πολύ σημαντικό, γεγονός που αναγνωρίζουν τόσο οι κατασκευαστές όσο και τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κανονισμός, αφορά όλες τις οικίες, είτε πρόκειται για μονοκατοικία είτε για πολυκατοικία. Βέβαια, δεν ξεκαθαρίζεται αν πρέπει να εγκατασταθεί απλή παροχή ρεύματος ή ειδικής τάσης, κάτι το οποίο θα γίνει γνωστό άμεσα.

Αναμένουμε ολοκληρωμένη την πρόταση του προγράμματος της Κομισιόν, το οποίο θα είναι χρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης