Η Alfa Romeo ανακοίνωσε ότι το πρώτο μεσαίο premium SUV της ιστορίας της φέρει το όνομα Stelvio και θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση του Παρισιού, τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Το όνομά του έχει εμπνευστεί από τη διάσημη διαδρομή Stelvio Pass στις ιταλικές Άλπεις. Η παραγωγή του αυτοκινήτου θα ξεκινήσει στα τέλη του έτους, με την εμπορική πορεία στην αγορά να έχει προγραμματιστεί για το πρώτο τρίμηνο του 2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάπως έτσι θα μοιάζει η Alfa Stelvio

Τοποθετείται απέναντι από τις κορυφαίες γερμανικές προτάσεις, όπως τα Audi Q5, BMW X3 και Mercedes GLC, βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με την Giulia και διακρίνεται για την κομψή και δυναμική εμφάνιση. Σύμφωνα με τους Ιταλούς, η σχεδίασή του είναι εκπληκτική και δεν θυμίζει κανένα άλλο μοντέλο της κατηγορίας, με το εσωτερικό να προέρχεται αυτούσιο από το μεσαίο sport sedan.  

Αν και δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα τα μηχανικά μέρη, λογικά τροφοδοτείται από τον 1,75 bi-turbo κινητήρα και τον V6 3.0 turbodiesel, έχοντας κίνηση στους πίσω τροχούς ή και στους τέσσερις. Επίσης, θα υπάρχει και έκδοση QV προσφέροντας εκπληκτικές επιδόσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης