Για ακόμη μία χρονιά, η ισπανική αυτοκινητοβιομηχανία έλαβε την ανώτερη αξιολόγηση από τον οργανισμό «Top Employers Institute», για το εργασιακό περιβάλλον που προσφέρει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Seat αναγνωρίζεται ως ένας από τους καλύτερους εργοδότες, με εξαιρετικές συνθήκες για τους εργαζομένους. Παράλληλα, κατά διαστήματα διενεργεί διάφορες καμπάνιες που αφορούν αποκλειστικά τους υπαλλήλους. Αυτή που ξεχωρίζει είναι η «Ideas for Improvement», η οποία δίνει τη δυνατότητα στους εργαζομένους να καταθέσουν τις ιδέες και τις προτάσεις τους για βελτίωση της παραγωγικότητας, των διεργασιών και την εξοικονόμηση πόρων.

Η καμπάνια έχει τεράστια επιτυχία, καθώς μόνο το 2016 κατατέθηκαν 13.963 νέες ιδέες, με τις μισές από αυτές να αναγνωρίζονται επίσημα από την εταιρεία. Ως επιβράβευση, η Seat έδωσε περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ στους εργαζομένους, ενώ η ίδια εξοικονόμησε 13,8 εκατ. ευρώ.

Οι προτάσεις αφορούσαν σε 10 κατηγορίες (Προϊόν, Εγκαταστάσεις, Εργονομία, Ενέργεια, Εξοικονόμηση Πόρων, Ευκολία, Βελτίωση διαδικασίας, Ποιότητα, Περιβάλλον και Καινοτομία).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό που ξεχώρισε ήταν το ρομπότ οδήγησης που ελέγχει την κατεύθυνση και την ταχύτητα των αυτοκινήτων στις δοκιμές του συστήματος υποβοήθησης οδηγού. Το σύστημα που δημιουργήθηκε χρησιμοποιεί εσωτερικούς πόρους που ορίζουν με ακρίβεια την ταχύτητα και την πορεία που πρέπει να ακολουθεί ένα αυτοκίνητο. Χάρη σε αυτήν την ιδέα δεν υπάρχει πλέον ανάγκη για συστήματα εμπορίου τα οποία είναι ακριβά στην αγορά, στη συντήρηση και στην προσαρμογή τους στα οχήματα Seat.

Εκτός από τη στήριξη των προτάσεων των υπαλλήλων της, η φίρμα προχωρά επίσης σε διάφορες δραστηριότητες για τη βελτίωση των καθημερινών συνθηκών εργασίας. Ένα παράδειγμα είναι η πρόσφατη ανανέωση της εφαρμογής mundoSEAT με τη δημιουργία της ενότητας Employee Area, η οποία απευθύνεται σε εργαζομένους και παρέχει χρήσιμες πληροφορίες, όπως αγορά αυτοκινήτου, πληροφορίες μισθοδοσίας, εσωτερικές μετακινήσεις θέσεων.

Οι υπάλληλοι μέσω της εφαρμογής μπορούν να αποκτήσουν λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη σχέση εργασίας με τη Seat και πρακτικές πληροφορίες, όπως αριθμούς τηλεφώνου, χρονοδιαγράμματα μεταφοράς εργαζομένων και μενού κυλικείων. Ένα από τα πιο σημαντικά τμήματα της εφαρμογής είναι η νέα κάρτα SEAT, μία αποκλειστική κάρτα που προσφέρει άμεση πρόσβαση σε εκπτώσεις και ειδικές προσφορές που δικαιούνται μόνο υπάλληλοι της εταιρείας.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης