To 2019, η γερμανική φίρμα αναμένεται να λανσάρει στην αγορά το πρώτο μοντέλο της νέας σειράς ηλεκτροκίνητων οχημάτων της γκάμας της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για το Generation EQ, το οποίο είχαμε δει πέρυσι, στην έκθεση του Παρισιού, ως πρωτότυπο. Το αυτοκίνητο ανήκει στην κατηγορία των μεσαίων SUV, έχει δημιουργηθεί με βάση τη σχεδιαστική φιλοσοφία Sensual Purity, δηλαδή την αισθησιακή καθαρότητα, φέρει εικονική μάσκα που αλλάζει χρώμα ανάλογα με το προφίλ οδήγησης, πρωτοποριακά φώτα laser, φωτεινό σήμα και γρίλια.

Για την κίνησή του φροντίζουν δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 407 ίππων και 700 Nm ροπής. Οι μπαταρίες χωρητικότητας 300 kW μπορούν να φορτίσουν επαγωγικά, μέσω ταχυφορτιστή ή σε wall box, με την αυτονομία να κυμαίνεται στα 500 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Generation EQ είναι ακόμη σε πρωτότυπη μορφή, οπότε κανείς δεν γνωρίζει τα τελικά χαρακτηριστικά του. Ωστόσο, τα βιβλία παραγγελιών της Mercedes άνοιξαν την προηγούμενη εβδομάδα, με τους ενδιαφερόμενους αγοραστές να δίνουν την ελάχιστη προκαταβολή στην εταιρεία.

Οι παραγγελίες αφορούν αρχικά μόνο τη Νορβηγία, Νο1 αγορά στον κόσμο όσον αφορά στα ηλεκτρικά οχήματα. Μάλιστα, η ζήτηση έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, καθώς λέγεται ότι περισσότερα από 2.000 άτομα έχουν προκαταβάλει το ποσό των 2.200 ευρώ για να κλείσουν το EQ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης