Ο Carlos Ghosn το είχε δηλώσει ξεκάθαρα: «Εμείς είμαστε το Νο1 στον κόσμο και όχι η VW». Όπως φαίνεται, το μεγάλο αφεντικό της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi είχε απόλυτο δίκιο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, κορυφαίος αυτοκινητιστικός όμιλος για το 2017 ήταν ο γαλλοϊαπωνικός, φθάνοντας τις 10.608.366 πωλήσεις, έναντι 10.536.600 του γερμανικού κολοσσού. Οι αριθμοί αφορούν στις καθαρές πωλήσεις των επιβατικών και ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων κι όχι των φορτηγών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα, το περασμένο έτος, η Nissan παρέδωσε σε νέους πελάτες σε όλο τον κόσμο 5.816.278 οχήματα, σημειώνοντας αύξηση κατά 4,6%. Οι πωλήσεις της Renault έφθασαν τα 3,76 εκατομμύρια αυτοκίνητα και της Mitsubishi ανήλθαν σε 1,03 εκατ.

Οι εταιρείες-μέλη της συμμαχίας δραστηριοποιούνται σε σχεδόν 200 χώρες, υπό την «ομπρέλα» 10 εμπορικών σημάτων (Renault, Nissan, Mitsubishi Motors, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine, Lada, Infiniti, Venucia και Datsun).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Toyota Motor έπεσε στην τρίτη θέση, παρότι μέχρι το 2016 βρισκόταν στην κορυφή του κόσμου. Οι πωλήσεις των Ιαπώνων ανήλθαν σε 10,2 εκατομμύρια οχήματα. 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης