Του Λουκά Παπαλάμπρου

Το περασμένο καλοκαίρι, η Porsche ανακοίνωσε ότι θα βγάλει στην παραγωγή μία ειδική έκδοση της 911 Turbo S που διακρίνεται για τα αποκλειστικά στοιχεία και το ιδιαίτερο χρώμα σε χρυσή απόχρωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 911 Turbo S Exclusive Series, η οποία θα παραχθεί σε μόλις 500 μονάδες έκανε sold out σε ελάχιστο χρόνο. Πρόκειται για ένα συλλεκτικό αυτοκίνητο που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών για τη μετονομασία του τμήματος Porsche Exclusive σε Porsche Exclusive Manufaktur. Αποτελεί την πιο ισχυρή και ιδιαίτερη σχεδιαστικά 911 Turbo S που πέρασε την πόρτα του εργοστασίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το sportcar θα προσφερθεί τελικά σε τρία αποκλειστικά χρώματα, μεταξύ των οποίων είναι το εντυπωσιακό «Golden Yellow Metallic». Πολλά τμήματα του αμαξώματος είναι από carbon, με τη μονομπούλονη ζάντα 20 ιντσών να κατασκευάζεται σχεδόν στο χέρι από εξειδικευμένους μηχανικούς.

Ένας εκλεκτός πελάτης της Porsche, ζήτησε μαζί με το αυτοκίνητο να πάρει και ένα ξεχωριστό κράνος. Η εταιρεία έκανε πράξη την επιθυμία του, δημιουργώντας αυτό το αριστουργηματικό αξεσουάρ.

Παράλληλα, έλαβε – όπως και οι υπόλοιποι – ένα ρολόι χειρός Porsche Design από τιτάνιο και ένα σετ αποσκευών, που αποτελείται από δύο βαλίτσες, χαρτοφύλακα, τσαντάκι και θήκη για κοστούμια, αξίας  9.950 και 5.474 ευρώ, αντίστοιχα.

Θυμίζουμε ότι, η 911 Turbo S Exclusive Series τροφοδοτείται από τον εξακύλινδρο biturbo 3,8 λίτρων κινητήρας, ο οποίος χάρη στις αναβαθμίσεις αποδίδει 607 ίππους και 750 Nm ροπής. Οι επιδόσεις είναι εκπληκτικές, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα και τη βελόνα του κοντέρ να σταματά στα 330 χλμ./ώρα.

Δεν γνωρίζουμε αν και πόσο πλήρωσε το κράνος, ωστόσο, για το αυτοκίνητο έδωσε 259.992 ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης