Μετά το πολυαναμενόμενο pick-up με την ονομασία X-Class, η Mercedes παρουσίασε τις ισχυρότερες και πιο γρήγορες εκδόσεις της E-Class που έχουν δημιουργηθεί ποτέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι E 63 4MATIC+ και E 63 S 4MATIC+ αποτελούν δύο από τα κορυφαία μεγάλα sport sedan αυτοκίνητα της αγοράς, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τον πήχη στην κατηγορία. Και οι δύο τροφοδοτούνται από τον V8 4.0 biturbo κινητήρα, με τη βασική έκδοση να αποδίδει 571 ίππους και 750 Nm ροπής και την ισχυρότερη 612 ίππους και 850 Nm ροπής.

Το μοτέρ συνδυάζεται αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο AMG SPEEDSHIFT MCT 9 σχέσεων και το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC+. Οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές, με τα 0-100 στην πρώτη περίπτωση να έρχονται σε 3,5 δευτερόλεπτα και στη δεύτερη σε 3,4΄΄. Όσο για την τελική ταχύτητα, περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 300 χλμ./ώρα. Την ίδια στιγμή, η μέση κατανάλωση καυσίμου σύμφωνα με την εταιρεία είναι στα 9,2 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων κυμαίνονται μεταξύ 203-209 γρ./χλμ. CO2.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό που κάνει τη διαφορά στην AMG E63 είναι φυσικά το σύστημα Drift Mode. Αποτελεί παραλλαγή της αντίστοιχης λειτουργίας που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στο Ford Focus RS, δίνοντας τη δυνατότητα στον οδηγό να πλαγιολισθήσει μεγαλοπρεπώς. Ενεργοποιείται στη θέση «race» μέσω των shift paddles, με απενεργοποιημένο το ESP και το κιβώτιο στη χειροκίνητη λειτουργία, μετατρέποντας το αυτοκίνητο σε τετρακίνητο για όση ώρα επιθυμεί ο χρήστης.

Η εικόνα του πανίσχυρου γερμανικού μοντέλου είναι επιβλητική. Οι μυώδεις προφυλακτήρες, τα τονισμένα φτερά, τα spoiler, οι σφυρήλατες ζάντες 19 και 20 ιντσών, ο διαχύτης πίσω με τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης, η πτέρυγα, τα τεράστια φρένα και οι σπορ αναρτήσεις αναδεικνύουν τον δυναμισμό και τον άγριο χαρακτήρα του.

Το εσωτερικό είναι εξαίσιο, με το δέρμα Nappa σε μαύρη ή καφέ απόχρωση, τα carbon διακοσμητικά, τις χειροποίητες ραφές, το αναλογικό ρολόι της IWC, τις γκρι ζώνες ασφαλείας, τα σήματα AMG, τα καθίσματα και το τιμόνι με την υπογραφή AMG Performance να μαγεύουν οδηγό και επιβάτες. Για όποιον επιθυμεί κάτι πιο ιδιαίτερο, υπάρχει το πακέτο Night Package με αποκλειστικά στοιχεία.

Οι Mercedes E 63 4MATIC+ και E 63 S 4MATIC+ θα κάνουν παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση του Λος Άντζελες, τον Νοέμβριο, με το λανσάρισμα στην αγορά να έχει προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2017.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης