Τον περασμένο Οκτώβριο, η Mitsubishi ανακοίνωσε ότι θα βγάλει στην παραγωγή 1.600 μονάδες της τελευταίας έκδοσης του εμβληματικού μοντέλου με την ονομασία Final Edition.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αποχαιρετιστήρια έκδοση του Lancer Evolution αφορά αποκλειστικά τις αγορές της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ, με την τιμή να ορίζεται στα 37.995 δολάρια. Όπως ήταν φυσικό, οι λάτρεις του διάσημου sport sedan έκαναν «ουρά» για να αποκτήσουν το συλλεκτικό Evo, με την πρώτη μονάδα να πηγαίνει έπειτα από δημοπρασία στον αντιπρόσωπο της Mitsubishi στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.

Το αυτοκίνητο με αριθμό #0001 εκτίθεται στην έκθεση της αντιπροσωπείας. Είναι ένα από τα πιο σπάνια και συλλεκτικά Evo στην ιστορία και πωλείται από τον ιδιοκτήτη της Mitsubishi Brooklyn στο απίστευτο ποσό των 88.888 δολαρίων. Με λίγα λόγια ζητά περισσότερα από τα διπλά χρήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμίζουμε πως, το τελευταίο Evo είναι διαθέσιμο σε τέσσερα χρώματα (New Pearl White, Octane Blue, Rally Red και Mercury Gray), φέρει μαύρη αλουμινένια οροφή, μαύρες λεπτομέρειες στους προφυλακτήρες, αεραγωγούς στο καπό, χρωμιωμένα διακοσμητικά και αποκλειστικές ζάντες 18 ιντσών. Στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν τα καθίσματα της Recaro, το σπορ δερμάτινο τιμόνι με κόκκινες ραφές, η κονσόλα σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα και φυσικά το ειδικό ταμπελάκι με το όνομα της έκδοσης και τον αύξοντα αριθμό.

Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει φώτα τεχνολογίας bi-xenon, φρένα της Brembo, αμορτισέρ Bilstein με ελατήρια Eibach, επτά αερόσακους, ESP, ABS με EBD, σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών και σύστημα πολυμέσων με οθόνη στην κεντρική κονσόλα. Τροφοδοτείται από μια αναβαθμισμένη εκδοχή του τετρακύλινδρου 2.0 turbo MIVEC κινητήρα, απόδοσης 303 ίππων και 413 ίππων, με την κίνηση να περνά σε όλους τους τροχούς μέσω του συστήματος τετρακίνησης Super All Wheel.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης