Το Bentayga δεν είναι απλώς ένα από τα πιο πολυτελή, κομψά και άνετα SUV του κόσμου. Χάρη στο εξαιρετικό πλαίσιο, τη ρύθμιση της ανάρτησης και τους πανίσχυρους κινητήρες, είναι ικανό να προσφέρει μοναδικές στιγμές απόλαυσης στον οδηγό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρανό παράδειγμα, το ρεκόρ που σημείωσε στη θρυλική ανάβαση του Pikes Peak στο Κολοράντο των ΗΠΑ. Η Bentley συμμετείχε στον αγώνα με μία ειδική έκδοση της Bentayga, η οποία έφερε νέα ελαστικά, σπορ σύστημα εξάτμισης της Akrapovic, αγωνιστικά καθίσματα, roll cage, πίσω πτέρυγα, διαχύτη από carbon και επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα.

Επίσης, είχαν αφαιρεθεί ορισμένα αξεσουάρ από το εσωτερικό, προκειμένου να μειωθεί το βάρος. Μηχανικά δεν υπήρχαν αλλαγές, με τον W12 6.0 λίτρων κινητήρα των 600 ίππων και 900 Nm ροπής να βρίσκεται κάτω από το καπό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αυτή, λοιπόν, την Bentayga και τον επαγγελματία οδηγό Rhys Millen πίσω από το τιμόνι, η Bentley έγραψε τον ταχύτερο χρόνο στην κατηγορία των SUV στο Pikes Peak με 10:49.9 και μέση ταχύτητα 107 χλμ./ώρα.

Μάλιστα, για να γιορτάσει το ρεκόρ, η Bentley ανακοίνωσε ότι θα βγάλει στην παραγωγή μία ειδική έκδοση του μοντέλου. Θα ονομαστεί Bentayga Pikes Peak Edition και θα κατασκευαστεί σε μόλις 10 μονάδες. Τα διαθέσιμα χρώματα για το εξωτερικό αμάξωμα είναι τα «Deep Beluga Black» και «Radium». Εξοπλίζεται με ζάντες 22 ιντσών, φέρει το πακέτο «Touring Specification», επενδύσεις Beluga και Alcantara, ανθρακονημάτινο πάνελ στο ταμπλό με τον χάρτη της διαδρομής και ταμπελάκι με τον αριθμό παραγωγής.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης