Τον Ιούνιο του 2016, ο Evald Jastad, ο οποίος ζει στην πόλη Odda της Νορβηγίας, παρέλαβε το νέο «επαγγελματικό» όχημα, ένα Ford Focus RS σε μπλε χρώμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πανίσχυρο hot hatch των 350 ίππων χρησιμοποιείται από τον Νορβηγό ως ταξί και έχει γίνει η ατραξιόν σε όλη τη σκανδιναβική χώρα. Δεν είναι και το πιο συνηθισμένο πράγμα, άλλωστε, να βλέπεις ένα Focus RS με το σήμα taxi στην οροφή να μεταφέρει πελάτες από τη μία πόλη στην άλλη.

Μάλιστα, οι ντόπιοι και τουρίστες βλέπουν το αυτοκίνητο σαν αξιοθέατο και συναγωνίζονται ποιος θα βγάλει την καλύτερη selfie μαζί του. Ο πιο φανατικός οπαδός του hot taxi είναι ο γιος του Evald Jastad. Ο μικρός Martin απολαμβάνει δύο φορές την ημέρα τις δυνατότητες του RS, καθώς ο μπαμπάς τον μεταφέρει από και προς τον παιδικό σταθμό, καλύπτοντας μία απόσταση 16 χιλιομέτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή είναι η πρώτη κούρσα της ημέρας για τον Evald. Στη συνέχεια σειρά παίρνουν οι πελάτες, οι οποίοι έχουν δώσει στο όχημα το παρατσούκλι «μπλε αστραπή».

«Δεν υπάρχουν πολλοί που να μπορούν να πουν ότι ζουν το όνειρό τους. Εγώ είμαι σίγουρα ένας από αυτούς. Όταν τον πηγαίνω στο νηπιαγωγείο, σε όλη τη διαδρομή, ο Martin φωνάζει Banngass! Banngass! –  κι άλλο γκάζι! Κι άλλο γκάζι» σχολιάζει ο 36χρονος πατέρας δύο παιδιών.

Για την ιστορία να πούμε ότι ο κύριος Jastad έχει καλύψει 127.000 χιλιόμετρα με το Focus RS σε διάστημα 18 μηνών.

Ανακαλύψτε το πανίσχυρο Focus RS

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης