Τον ισχυρότερο εξακύλινδρο diesel κινητήρα παραγωγής φέρει κάτω από το καπό η νέα έκδοση της 5άρας, προσφέροντας εκπληκτική ισχύ και μοναδικές επιδόσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H βαυαρική φίρμα εμπλούτισε την γκάμα του νέου πολυτελούς μοντέλου με την έκδοση M550d xDrive. Πρόκειται για την κορυφαία πετρελαιοκίνητη 5 Series, η οποία εφοδιάζεται με τον τρίλιτρο quad-turbo κινητήρα απόδοσης 400 ίππων και 760 Nm ροπής από τις 2.000 σ.α.λ.

Το μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων Steptronic και σύστημα τετρακίνησης. Οι επιδόσεις είναι εκπληκτικές, με τα 0-100 να έρχονται σε 4,4 δευτερόλεπτα στην περίπτωση της sedan εκδοχής και σε 4,6΄΄ για την Touring. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα, ενώ η μέση κατανάλωση καυσίμου είναι στα 5,9 και 6,2 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο φέρει το πακέτο M Performance, περιλαμβάνοντας ανάρτηση Μ, ενεργό σύστημα διεύθυνσης, ενισχυμένα φρένα με μπλε δαγκάνες, πίσω πτέρυγα, ζάντες 19 ιντσών με ελαστικά διαστάσεων 245/40 μπροστά και 275/35 πίσω, σπορ προφυλακτήρες και σπόιλερ στο πλάι.

Το εσωτερικό είναι κομψό, πολυτελές και άνετο. Ο συνδυασμός δέρματος και alcantara, τα διακοσμητικά αλουμινίου, τα φωτιζόμενα μαρσπιέ με το όνομα της έκδοσης, καθώς και το τιμόνι με την υπογραφή της M και τα paddles αλλαγής των σχέσεων, δίνουν μια σπορτίφ νότα.

Η εμπορική πορεία της Μ550d xDrive sedan θα ξεκινήσει τον Ιούλιο στην Ευρώπη, με την Touring να ακολουθεί λίγους μήνες μετά.

Δείτε εδώ όλες τις εκδόσεις και τα χαρακτηριστικά της νέας BMW 5 Series

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης