Πρεμιέρα θα κάνει στο Παρίσι η νέα «καυτή» έκδοση του sport sedan της Alfa Romeo με την ονομασία Veloce και το προηγμένο σύστημα τετρακίνησης με τεχνολογία Q4.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Giulia Veloce τροφοδοτείται από τον καινούργιο αλουμινένιο βενζινοκινητήρα 2.0 Turbo, απόδοσης 280 ίππων και 400 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων, προσφέροντας άμεση απόκριση στις επιταχύνσεις, καλύτερες επιδόσεις και μειωμένη κατανάλωση καυσίμου.

Επίσης, υπάρχει και η επιλογή του 2,2 turbodiesel κινητήρα των 210 ίππων και 470 Nm ροπής, με το 8άρι αυτόματο κιβώτιο και αλουμινένια paddles πίσω από το τιμόνι. Η βενζινοκίνητη έκδοση της Giulia Veloce είναι βαμμένη στο μπλε χρώμα Misano και η πετρελαιοκίνητη στο ασημί Silverstone.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα συγκεκριμένα αυτοκίνητα τοποθετείται για πρώτη φορά το σύστημα Q4 το οποίο περιλαμβάνει εμπρός και πίσω διαφορικό με πολύδισκο συμπλέκτη. Το διαφορικό έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να κατανέμει την κίνηση ανάλογα με την πρόσφυση σε κάθε τροχό. Υπό φυσιολογικές συνθήκες οδήγησης η Giulia Veloce λειτουργεί σαν πισωκίνητη με τη μετάδοση της κίνησης να είναι 100% στους πίσω τροχούς, ωστόσο όταν κάποιος τροχός πλησιάσει κοντά στο μέγιστο επιτρεπόμενο όριο ολίσθησης, το σύστημα μεταφέρει το 60% της ροπής στον εμπρός άξονα.

Οι παραγγελίες για τη νέα Giulia Veloce θα ξεκινήσουν στις 29 Σεπτεμβρίου, την ημέρα δηλαδή που ανοίγουν οι πύλες της έκθεσης για τους δημοσιογράφους, με την τιμή εκκίνησης στην Ιταλία να ορίζεται στα 50.500 ευρώ.

Ανακαλύψτε εδώ την υπέροχη Alfa Romeo Giulia

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης