Στην προσπάθεια να μειώσει τις εκπομπές ρύπων και να προσφέρει τη βέλτιστη απόδοση στα αυτοκίνητά της, η ιαπωνική φίρμα προχώρησε στην εξέλιξη δύο νέων αυτόματων κιβωτίων με 8 και 10 σχέσεις.    

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα νέα κιβώτια ονομάζονται Direct Shift-8AT και 10ΑΤ. Το πρώτο θα τοποθετηθεί αρχικά στο Toyota Highlander με τον V6 κινητήρα και θα λανσαριστεί στην αγορά το 2017, ενώ το δεύτερο θα το δούμε στο Lexus LC500h. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα κιβώτια εξασφαλίζουν μειωμένες τριβές και περιορίζουν τις απώλειες ροπής σε ποσοστό 50% σε σχέση με το μηχανικό εξάρι. Επίσης, προσφέρουν εξαιρετικά γρήγορες αλλαγές, με το 10AT να έχει πιο σφιχτή διάταξη κάτι που σημαίνει ότι θα τοποθετηθεί και στα πιο σπορ μοντέλα του ομίλου.     

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι έχει αναπτύξει περαιτέρω την υβριδική τεχνολογία για αυτοκίνητα με κίνηση στους πίσω τροχούς. Τέλος, έως το 2021 ανέφερε πως θα λανσάρει 17 διαφορετικές εκδόσεις εννέα κινητήρων, 10 εκδόσεις τεσσάρων συστημάτων μετάδοσης και 10 εκδόσεις έξι υβριδικών συστημάτων κίνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης