Έπειτα από την πανέμορφη Stelvio, η ιταλική φίρμα θα προσθέσει στην γκάμα της ακόμη ένα SUV, το οποίο τοποθετείται στην κορυφή.

Στόχος της Alfa Romeo είναι να δημιουργήσει ένα όχημα ικανό να «χτυπήσει» τους κυρίαρχους της κατηγορίας, δηλαδή τα Audi Q7, BMW X5, Mercedes GLE και Volvo XC90. Παρότι δεν έχει επιβεβαιωθεί από την εταιρεία, το αυτοκίνητο λογικά θα ακολουθεί τη φιλοσοφία της Stelvio, έχοντας όμως πιο επιβλητική εμφάνιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ναυαρχίδα της Alfa είναι πολύ πιθανό να τροφοδοτείται από δίλιτρο κινητήρα με ήπιο υβριδικό σύστημα και ηλεκτρικό κύκλωμα 48V, όπως άφησε να εννοηθεί ο επικεφαλής τεχνικός της μάρκας, Roberto Fedeli.

Θα βασίζεται στη γνωστή πλατφόρμα Giorgio, την ίδια δηλαδή με τις Giulia και Stelvio, και θα διακρίνεται για την υψηλή απόδοση, το σπορ DNA, τη φινέτσα, την πολυτέλεια και την άνεση. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα κάνει ντεμπούτο το 2020 και η κατασκευή του θα γίνεται στο εργοστάσιο του Mirafiori. Όσο για το όνομα, μέχρι στιγμής έχει διαρρεύσει το Castello.

Περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το καινούργιο SUV θα δοθούν στις αρχές του 2018, στο πλαίσιο της ενημέρωσης που θα κάνει ο Sergio Marchionne για το αναπτυξιακό πλάνο του ομίλου FCA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης