Σε συμφωνία με τo NASA Ames Research Center, για συνεργασία στην έρευνα και ανάπτυξη μελλοντικών αυτόνομων υπηρεσιών κινητικότητας, ήρθε η Nissan North America, Inc., θυγατρική της Nissan Motor.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ερευνητές του ερευνητικού κέντρου της Nissan στη Silicon Valley και του NASA Ames συνεργάζονται για την προώθηση αυτόνομων συστημάτων οχημάτων. Τον Ιανουάριο του 2017, στην έκθεση CES στο Λας Βέγκας, η ιαπωνική φίρμα εισήγαγε την τεχνολογία Nissan Seamless Autonomous Mobility (SAM), μια νέα πλατφόρμα διαχείρισης στόλων αυτόνομων οχημάτων, που αναπτύχθηκε με βάση την τεχνολογία της NASA.

Στόχος της κοινής συνεργασίας είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας και η δοκιμή της SAM στον τομέα της διαχείρισης αυτόνομων υπηρεσιών μεταφοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το project αποτελεί μέρος του οδικού χάρτη της εταιρείας, για την τεχνολογική και επιχειρηματική εξέλιξη της αυτοκινητοβιομηχανίας, στο πλαίσιο του Nissan Intelligent Mobility. Η SAM αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο του προγράμματος, παρέχοντας τις υποδομές για την ασφαλή και απρόσκοπτη ενσωμάτωση των αυτόνομων υπηρεσιών κινητικότητας σε υπάρχοντα αστικά περιβάλλοντα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης