Του Λουκά Παπαλάμπρου

625 ίπποι, 0-100 σε 3,3 δευτερόλεπτα και 0-200 σε 10,8΄΄. Η ισχυρότερη έκδοση του εκπληκτικού sport sedan της βαυαρικής φίρμας είναι ικανή να σαγηνέψει και τον πιο έμπειρο οδηγό, προσφέροντας μοναδικές στιγμές απόλαυσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα BMW M5 Competition συνδυάζει τις εξαιρετικές επιδόσεις με την απαράμιλλη πρακτικότητα σε καθημερινή χρήση. Σε σχέση με την απλή M5 είναι πιο δυνατή και γρήγορη, με τον V8 4.4 M Twin Power Turbo κινητήρα να αποδίδει 625 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και 750 Nm ροπής από τις 1.800 έως τις 5.800 σ.α.λ. Για τους λάτρεις των στοιχείων, η κατανάλωση καυσίμου είναι στα 10,8 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων κυμαίνονται από 243 έως 246 γρ./χλμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορεί να πλαγιολισθαίνει ατελείωτα, αρκεί πίσω από το τιμόνι να βρίσκεται ένας ικανός χειριστής. Ο ήχος που παράγει η εξάτμιση M Sport με τις απολήξεις black chrome ακούγεται σαν μελωδία.

Το M Steptronic κιβώτιο 8 σχέσεων με τα τρία διαφορετικά προγράμματα λειτουργίας, αλλάζει ταχύτητες με καταιγιστικούς ρυθμούς. Οι ειδικές βάσεις κινητήρα, τα σκληρότερα ελατήρια, το σύστημα τετρακίνησης M xDrive AWD με το Active M Differential διαφορικό, φροντίζουν για την άριστη κατευθυντικότητα, την ακρίβεια, την ταχύτερη απόκριση και την έξτρα πρόσφυση.

Όπως όλα τα μοντέλα BMW M, έτσι και η M5 Competition φέρει τεχνολογία πλαισίου που εναρμονίζεται άριστα με τα χαρακτηριστικά επιδόσεων του κινητήρα. Επιλέγοντας Sport mode ενεργοποιείται η ρύθμιση αποσβεστήρων που είναι ιδανική για δοκιμές στην πίστα του Nürburgring’s Nordschleife, ενώ το Sport Plus επιτρέπει την εξαιρετικά δυναμική οδήγηση σε πίστες grand prix.

Οι σφυρήλατες ζάντες 20 ιντσών συνδυάζονται με ελαστικά διαστάσεων 275/35 R 20 μπροστά και 285/35 R 20 πίσω. Στην καμπίνα, μία διακριτική ρίγα σε αποχρώσεις της BMW M GmbH για τους ιμάντες των ζωνών και τα πατάκια με ειδική μπορντούρα και λογότυπο M5, προδίδουν τον αποκλειστικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Ένα ακόμη στοιχείο ταυτότητας είναι το γραφικό «M Competition» που εμφανίζεται στον πίνακα οργάνων ως χαιρετισμός του οδηγού κατά την εκκίνηση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης