Το πολυαναμενόμενο pick-up της γερμανικής φίρμας παρουσιάστηκε επίσημα σε ειδική εκδήλωση στη Σουηδία, με το λανσάρισμα στην αγορά να έχει προγραμματιστεί για τα τέλη του 2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Mercedes αποκάλυψε δύο πρo-παραγωγής εκδοχές του X-Class, αναδεικνύοντας τόσο το στιλ και την κομψότητα όσο και τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του οχήματος. Η πρώτη ονομάζεται Stylish Explorer και η δεύτερη Powerful Adventurer. Στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει στους πελάτες ένα αγροτικό που καλύπτει κάθε απαίτηση, θέτοντας νέα δεδομένα στην κατηγορία.

Το X-Class βασίζεται στα Nissan Navara και Renault Alaskan, έχοντας όμως τη δική του ξεχωριστή σχεδιαστική φιλοσοφία, διαφορετικές ρυθμίσεις στην ανάρτηση και φυσικά τη χαρακτηριστική καμπίνα Mercedes. Η έκδοση Explorer αναδεικνύει το συναίσθημα και την ομορφιά, προσφέροντας μια premium εμπειρία, ενώ η Powerful Adventurer την off-road περιπέτεια. Διαθέτει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, επιπλέον προστατευτικά, φαρδύτερα φτερά και αντίστοιχα ελαστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γκάμα των κινητήρων απαρτίζεται από τετρακύλινδρα σύνολα βενζίνης και diesel, καθώς και ένα V6 turbodiesel. Το ωφέλιμο φορτίο φθάνει τα 1.100 κιλά και η ικανότητα ρυμούλκησης τους 3,5 τόνους. Από τον εξοπλισμό δεν θα μπορούσε να λείπει το σύστημα τετρακίνησης και τα μπλοκέ διαφορικά εμπρός – πίσω.

Το εσωτερικό προέρχεται από τα συμβατικά αυτοκίνητα Mercedes, με την ποιότητα των υλικών, την εργονομία, τις επενδύσεις και τα διακοσμητικά να κυμαίνονται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του όλα τα συστήματα υποβοήθησης και τις τεχνολογίες άνεσης και ασφάλειας.

Η παραγωγή θα γίνεται στα εργοστάσια των Nissan και Renault σε Βαρκελώνη και Αργεντινή, με την εμπορική πορεία να ξεκινά σε έναν χρόνο από τώρα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα είναι από τα πιο ακριβά pick-up της αγοράς, κάτι απολύτως λογικό με βάση αυτά που προσφέρει.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης