Θεωρείται ο «Μίδας» του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος στον χώρο της F1, με τα κέρδη του εφέτος να φθάνουν το ποσό των 46 εκατομμυρίων δολαρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το έγκυρο αμερικανικό περιοδικό Forbes, τα χρήματα αφορούν στην εφετινή χρονιά και περιλαμβάνουν τα συμβόλαια με τις ομάδες, τα έσοδα από τους χορηγούς και τις διαφημίσεις.

Φυσικά, μιλάμε για τον Lewis Hamilton τον απόλυτο σταρ των τεσσάρων τροχών. Ο Βρετανός είναι το αγαπημένο παιδί της Mercedes και του μεγάλου αφεντικού του γερμανικού κολοσσού, Dieter Zetsche. Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, οι δύο τους παρουσίασαν στο πλαίσιο της έκθεσης της Φρανκφούρτης, το «εξωπραγματικό» Project One, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως το πιο συναρπαστικό όχημα δρόμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, ο Βρετανός οδηγός θα συμμετάσχει ενεργά στην εξέλιξη του αυτοκινήτου, δίνοντας τις πολύτιμες συμβουλές του στους μηχανικούς της AMG. Το όχημα θα παραχθεί σε μόλις 275 μονάδες, οι οποίες έχουν ήδη προπωληθεί έναντι του ποσού των 2.275.0000 ευρώ, χωρίς τους φόρους.

Όπως έγινε γνωστό, ο Hamilton θα πάρει τις δύο από τις 275 Project One που θα βγουν στην παραγωγή. Τη μία θα την κρατήσει δική του και την άλλη θα την προσφέρει ως δώρο στον πατέρα του, Anthony, τον άνθρωπο που τον στήριξε όσο κανείς στην καριέρα του.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης