Έπειτα από την ανανέωση της Σειράς 2, η BMW προχώρησε στη δημιουργία μιας ειδικής έκδοσης του coupe μοντέλου με σπορτίφ χαρακτηριστικά και αποκλειστικά στοιχεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ονομάζεται M240i M Performance Edition και διακρίνεται για το αυθεντικό σπορ DNA. Αναπτύχθηκε με τη βοήθεια των ανθρώπων του τμήματος M Division της βαυαρικής φίρμας, με το αμάξωμα να είναι βαμμένο στο λευκό Alpine χρώμα, διαθέτοντας νέα γρίλια, splitter, καθρέπτες και ποδιές από carbon, ζάντες αλουμινίου «diamond cut» 19 ιντσών, αεροτομή και διαχύτη επίσης από carbon, όλα με την υπογραφή M Performance.

Τροφοδοτείται από τον γνωστό εξακύλινδρο κινητήρα 3.0 TwinPower Turbo απόδοσης 340 ίππων και 500 Nm ροπής. Το μοτέρ συνδυάζεται είτε με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων είτε με αυτόματο οκτώ σχέσεων, περιλαμβάνοντας προαιρετικά και σύστημα τετρακίνησης xDrive. Οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές, με τα 0-100 να έρχονται σε 4,4 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η M240i M Performance Edition θα παραχθεί σε μόλις 750 μονάδες, οπότε γίνεται αυτομάτως συλλεκτικό μοντέλο. Οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι, με την τιμή να είναι άγνωστη προς το παρόν.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης