Βλέποντας τους ανταγωνιστές να ισχυροποιούν όλο και περισσότερο τη θέση τους στην αγορά, οι Γερμανοί είναι έτοιμοι να κάνουν την κίνησή τους, παρουσιάζοντας στην έκθεση της Φρανκφούρτης, τον Σεπτέμβριο, το νέο supermini.

Η έκτη γενιά του Polo βρίσκεται στο τελικό στάδιο της εξέλιξης, με τους μηχανικούς να δοκιμάζουν το αυτοκίνητο σε πραγματικές συνθήκες. Το μοντέλο έχει αναβαθμιστεί πλήρως, έχοντας πιο μοντέρνα εμφάνιση, ποιοτικό εσωτερικό, προηγμένες τεχνολογίες και αποδοτικούς κινητήρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βασίζεται στην πλατφόρμα MQB A0, την ίδια με το καινούργιο Seat Ibiza, με τις διαστάσεις να έχουν αυξηθεί. Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, διαθέτει πιο ελκυστική εικόνα και δυναμικό προφίλ, ενώ συγχρόνως είναι πιο ελαφρύ. Θα συνεχίσει να διατίθεται σε τρίθυρο και πεντάθυρο αμάξωμα, με την καμπίνα να κάνει τη διαφορά.

Χάρη στο αυξημένο μήκος, πλάτος και μεταξόνιο, οι επιβάτες θα έχουν στη διάθεσή τους περισσότερους χώρους και ένα υπερσύγχρονο ταμπλό, το οποίο προέρχεται από το ανανεωμένο Golf. Αυτό σημαίνει πως φέρει ψηφιακό πίνακα οργάνων, μεγάλη οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων και όλα τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην ποιότητα των υλικών, τις επενδύσεις και τα χρώματα.

Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες, η γκάμα είναι σημαντικά μειωμένη, περιλαμβάνοντας τα πιο αποδοτικά και οικονομικά μοτέρ του ομίλου VW. Στη βάση βρίσκεται ο ατμοσφαιρικός 1.000άρης, ακολουθεί ο 1.0 TSI με τους 95 και 115 ίππους και ο νέος 1.5 TSI των 130 και 150 ίππων. Λογικά, καταργούνται οι 1.2 TSI και 1.4 TSI, όπως και ο 1.4 TDI, ο οποίος αντικαθίσταται από τον 1.6 TDI.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης