Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η τσεχική φίρμα εισέρχεται στην απαιτητική κατηγορία των SAC (Sports Activity Coupe) με ένα μοντέλο που αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον χιλιάδων υποψήφιων αγοραστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καινούργιο Kodiaq GT θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση Guangzhou Motor Show της Κίνας, στις 16 Νοεμβρίου. Ουσιαστικά, πρόκειται για την coupe εκδοχή του δημοφιλούς SUV, με την εμφάνιση του αυτοκινήτου να εντυπωσιάζει.

Η αισθητική του είναι ξεκάθαρα σπορτίφ, με την κεκλιμένη οροφή, το τονισμένο πίσω τμήμα με τις διπλές απολήξεις της εξάτμισης ενσωματωμένες στον προφυλακτήρα, τα μυώδη φτερά και τις μεγάλες ζάντες, να κλέβουν την παράσταση. Το μήκος του αμαξώματος είναι στα 4,63 μέτρα, το πλάτος 1,88μ., το ύψος 1,65μ. και το μεταξόνιο 2,79μ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εσωτερικό, οι τροποποιήσεις σε σχέση με το συμβατικό Kodiaq εντοπίζονται στα καθίσματα, στο τιμόνι και στα διακοσμητικά. Κάτω από το καπό βρίσκεται ο δίλιτρος TSI κινητήρας βενζίνης απόδοσης 186 και 220 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο DSG και τετρακίνηση.

Αρχικά, το Kodiaq GT θα προσφέρεται μόνο στην αγορά της Κίνας. Ωστόσο, θεωρείται βέβαιο πως θα λανσαριστεί και στην Ευρώπη, καθώς τα SUV της Skoda σπάνε το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ πωλήσεων σε όλες τις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου.

Δείτε εδώ τα χαρακτηριστικά του kodiaq

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης