Του Λουκά Παπαλάμπρου

Ακολουθώντας τα βήματα του Cooper, το δημοφιλές crossover της βρετανικής φίρμας απέκτησε πιο σπορ χαρακτηριστικά χάρη στην υπογραφή John Cooper Works.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο Countryman JCW συνδυάζει ιδανικά τις επιδόσεις με την πρακτικότητα, προσφέροντας στους καταναλωτές ένα ολοκληρωμένο πακέτο με ξεχωριστή αισθητική. Το sport bodykit με τη διχρωμία του αμαξώματος και τις χαρακτηριστικές λωρίδες, τις ζάντες 18 ή 19 ιντσών, τους μεγαλύτερους προφυλακτήρες, τα επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα, τα LED φώτα, τις διπλές απολήξεις της εξάτμισης και τη διακριτική πτέρυγα, αναδεικνύει το δυναμισμό του αυτοκινήτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ίδια φιλοσοφία ακολουθείται και στο εσωτερικό, με τους έντονους χρωματικούς συνδυασμούς να δίνουν το στίγμα. Τα μπάκετ καθίσματα, το τριάκτινο τιμόνι, ο κρυφός φωτισμός σε πόρτες και κονσόλα, το κλασικό ταμπλό με την οθόνη 6,5 ή 8,8 ιντσών στο κέντρο και τα διακοσμητικά αλουμινίου ή χρωμίου, ολοκληρώνουν την εικόνα. Φυσικά, ο πελάτης έχει τη δυνατότητα εξατομίκευσης του αυτοκινήτου σύμφωνα με τις προτιμήσεις του.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο τετρακύλινδρος 2.0 turbo κινητήρας απόδοσης 231 ίππων και 350 Nm ροπής. Συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή το αυτόματο Steptronic 8 σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης. Οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 6,2 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 233 χλμ./ώρα. Η μέση κατανάλωση καυσίμου είναι στα 7,4 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων στα 169 γρ./χλμ.

Προς όφελος της οδηγικής απόλαυσης και της αγωνιστικής αίσθησης, έχουν γίνει νέες ρυθμίσεις στο σύστημα διεύθυνσης, στην απόκριση του γκαζιού, ακόμα και στην εξάτμιση. Τα φρένα προέρχονται από τη Brembo, η ανάρτηση είναι πιο σφιχτή, με τον οδηγό να έχει στη διάθεσή του και το σύστημα Dynamic Damper Control με τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ.

Από τον εξοπλισμό δεν θα μπορούσε να λείπει το προηγμένο head-up display, το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος, το ενεργό cruise control, το σύστημα αναγνώρισης επικείμενης πρόσκρουσης και πολλά ακόμα.

Η εμπορική πορεία του νέου MINI Countryman JCW αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα του 2017, αμέσως μετά την έκθεση της Σαγκάης, όπου θα γίνει το παγκόσμιο ντεμπούτο.

Δείτε όλα τα νέα μοντέλα της MINI

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης