Ο Carlos Ghosn, ένας από τους ισχυρότερους ανθρώπους στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, ανακοίνωσε πως παραιτείται από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στη Nissan.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 63χρονος μάνατζερ, με καταγωγή από Βραζιλία και Γαλλία, θα παραχωρήσει επίσημα τη θέση του CEO την 1η Απριλίου, παραμένοντας όμως πρόεδρος του Δ.Σ. Την ευθύνη της ιαπωνικής φίρμας, αναλαμβάνει ο Hiroto Saikawa, δεξί χέρι του Ghosn στην Ιαπωνία και πρόεδρος του Συνδέσμου Κατασκευαστών Αυτοκινήτων στη χώρα του (JAMA).

Όπως ανέφερε στις πρώτες δηλώσεις μετά την ανακοίνωση της παραίτησης, ο Ghosn θέλει να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη της Mitsubishi, επιβλέποντας και καθοδηγώντας παράλληλα τη συμμαχία Renault –Nissan, δύο μάρκες τις οποίες εκτόξευσε εμπορικά τα τελευταία χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έφτασε η στιγμή να κάνω κάποιες επιλογές. Αποφάσισα να παραδώσω τη σκυτάλη στη Nissan, αλλά ως πρόεδρος θα συνεχίσω να επιβλέπω και να καθοδηγώ την εταιρεία, τόσο αυτόνομα όσο και μέσω της γενικότερης σύμπραξης των Renault-Nissan-Mitsubishi. Διατηρώ τη δέσμευση να υποστηρίξω τη συμμαχία όσο αυτή εξελίσσεται και επεκτείνεται.

Αυτή η αλλαγή θα μου επιτρέψει να αφιερώσω περισσότερο χρόνο και ενέργεια για τη διαχείριση των στρατηγικών και επιχειρησιακών εξελίξεων και επεκτάσεων της συμμαχίας και να διασφαλίσω πως όλα τα μέλη της θα επωφεληθούν από τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που προκύπτουν», τόνισε ο Carlos Ghosn.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης