Την εντυπωσιακή Αυστραλιανή ηθοποιό, η οποία έκλεψε την παράσταση στην αμερικανική βιογραφική κινηματογραφική ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε, επέλεξε η Nissan ως πρέσβειρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Margot Robbie, θα ηγηθεί των νέων πιλοτικών προγραμμάτων αειφορίας της αυτοκινητοβιομηχανίας και θα πρωταγωνιστήσει στην ταινία μικρού μήκους για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Τα προγράμματα, στοχεύουν στους ζωτικούς τομείς της πρόσβασης στην ενέργεια και της ανακούφισης από καταστροφές. Θα επικεντρωθούν σε κοινότητες που έχουν αποδεδειγμένη ανάγκη, με την 27χρονη καλλονή να βοηθά στην οικοδόμηση ενός φωτεινότερου, «ηλεκτρικού» μέλλοντος για όλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή τη στιγμή, περίπου 1,3 δισεκατομμύρια άνθρωποι ζουν χωρίς πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια. Αρχικά, η Nissan θα δημιουργήσει ένα σύστημα μικρο-δικτύων στην υποσαχάρια Αφρική, παρέχοντας βιώσιμη πηγή ενέργειας για τις τοπικές κοινότητες. Με τον τρόπο αυτό, οι κάτοικοί τους, θα έχουν  καλύτερη πρόσβαση σε βασικές ανάγκες, όπως στην εκπαίδευση και την υγειονομική περίθαλψη.

Στη συνέχεια, σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης, θα εγκαταστήσει ένα ηλεκτρικό οικοσύστημα. Αυτό περιλαμβάνει τον εξοπλισμό ενός συμπλέγματος κατοικιών με σύστημα ηλιακής ενέργειας, το Nissan xStorage, την τεχνολογία οχήματος-πλέγματος της φίρμας, αλλά και ορισμένα νέα Nissan LEAF για κοινή χρήση.

Τέλος, σε περιοχές που είναι πιθανότερο να επηρεαστούν από φυσικές καταστροφές, θα συνεργαστεί με τους αρμόδιους φορείς για να βοηθήσει τους κατοίκους. Για παράδειγμα, ένα e-NV200 εξοπλισμένο με συστοιχίες μπαταριών θα χρησιμοποιηθεί ως κινητή, βιώσιμη εφεδρική πηγή ενέργειας για να διατηρήσει τη ομαλότητα στην ζωή των κατοίκων, σε  περίπτωση μείζονος διακοπής ρεύματος.

Κάθε ένα από τα παραπάνω έργα θα δοκιμαστεί το 2018 και θα αξιολογηθεί προσεκτικά καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους. Όπου αποδειχθεί ότι η εφαρμογή ήταν επιτυχής, η Nissan θα προσπαθήσει να  διευρύνει περαιτέρω τις δυνατότητες αυτού του προγράμματος.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης