Θεωρείται μια από τις χώρες πρότυπο σε παγκόσμιο επίπεδο. Ένα από τα πλουσιότερα κράτη, με πανίσχυρη οικονομία και από τα υψηλότερα κατά κεφαλήν ΑΕΠ.

Επίσης, είναι η χώρα με τα περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με την κυβέρνηση να προσφέρει στους κατοίκους μια σειρά από κίνητρα προκειμένου να επιλέγουν οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων. Αυτή τη στιγμή στη Νορβηγία, οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων αντιστοιχούν στο 37% της αγοράς, φθάνοντας το 2016 τις 100.000 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, το 2020 ο αριθμός των ηλεκτρικών οχημάτων θα αυξηθεί στις 250.000 και των σημείων φόρτισης τα 25.000. Στόχος της κυβέρνησης της Νορβηγίας, είναι μέχρι το 2025 όλα τα καινούργια αυτοκίνητα που πωλούνται να είναι ηλεκτρικά ή plug-in hybrid.

Για να το επιτύχουν αυτό, οι κυβερνώντες θα θεσπίσουν μια σειρά έξτρα παροχών, εκτός των φοροαπαλλαγών, της δωρεάν στάθμευσης στο κέντρο των πόλεων, την ελεύθερη κυκλοφορία στις λεωφορειολωρίδες, την ελεύθερη διέλευση στα διόδια και άλλα που ισχύουν τώρα. Αντίθετα, τα παλαιότερα οχήματα που εκπέμπουν πολλούς ρύπους θα φορολογούνται και μάλιστα πολύ βαριά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης