Τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο της έκθεσης της Φρανκφούρτης, η Seat είχε ανακοινώσει τα υποψήφια ονόματα του νέου μοντέλου που αναμένεται στις αγορές μέσα στο 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ισπανική φίρμα πραγματοποίησε ανοικτή ψηφοφορία προκειμένου το κοινό να αποφασίσει ποιο θα είναι το όνομα που θα δώσει στο καινούργιο SUV. Οι συμμετέχοντες πρότειναν ένα όνομα με βάση την ισπανική γεωγραφία, το οποίο ταιριάζει με τις αξίες της Seat και προφέρεται εύκολα σε διαφορετικές γλώσσες.

Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή, με 133.332 άτομα από 106 διαφορετικές χώρες να λαμβάνουν μέρος. Ωστόσο, οι έγκυρες προτάσεις για το όνομα του επταθέσιου SUV ήταν 10.130. Μία ομάδα εμπειρογνωμόνων αξιολόγησε όλα τα ονόματα και κατέληξε στα τέσσερα επικρατέστερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτά ήταν τα Alboran, Aranda, Avila και Tarraco. Σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα της Seat, το όνομα έπρεπε να έχει ανακοινωθεί μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Οι πολιτικές εξελίξεις για την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας όμως, ανάγκασαν την εταιρεία να αναβάλει την επισημοποίηση.

Με την κατάσταση στην Ισπανία να ομαλοποιείται, η Seat είναι έτοιμη να γνωστοποιήσει το τελικό όνομα. Όπως διέρρευσε, αυτό που επικράτησε είναι το Tarraco. Η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει τις επόμενες μέρες.

Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι, το Tarraco προέρχεται από τη σημερινή Ταραγκόνα. Όνομα πρώην ρωμαϊκής πόλης με μεγάλη ιστορική σημασία, που βρίσκεται στον κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης