Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση ότι ο μυστηριώδης αγοραστής της συλλεκτικής και σπάνιας 335 S Spider Scaglietti, που πωλήθηκε πριν από λίγες μέρες για το εξωπραγματικό ποσό των 32 εκατομμυρίων ευρώ, είναι ο Λιονέλ Μέσι.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο απόλυτος σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου έλαβε μέρος μέσω εκπροσώπου στη δημοπρασία του οίκου Artcurial Motorcars, αγοράζοντας το δεύτερο ακριβότερο αυτοκίνητο στην ιστορία, ένα πραγματικό «έργο τέχνης» της Ferrari. Η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί από την πλευρά του Μέσι, κάτι απολύτως λογικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγκεκριμένη S Spider Scaglietti του 1957 είναι βαμμένη στο κλασικό κόκκινο χρώμα, έχει αριθμό σασί 520/B και τροφοδοτείται από έναν V12 κινητήρα. Είναι το πρώτο αυτοκίνητο στην ιστορία του Le Mans που ανέπτυξε μέση ταχύτητα άνω των 200 χλμ./ώρα, ενώ την οδήγησε ακόμα και ο θρύλος των αγώνων, Sir Stirling Moss, στο Cuban Grand Prix, το 1958.

Θυμίζουμε πως τα σκήπτρα όσον αφορά στο πιο ακριβό τετράτροχο στον κόσμο διατηρεί από το 2014 η Ferrari 250 GTO του 1962, η οποία είχε πουληθεί σε δημοπρασία του οίκου Bonhams, στο Monterey της Καλιφόρνια, για 38.115.000 δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης