Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία ετοιμάζεται να υποδεχθεί το πρώτο μοντέλο της σειράς I.D., ένα αμιγώς ηλεκτρικό hatchback με φουτουριστικό σχεδιασμό, πρωτοποριακές τεχνολογίες και μεγάλη αυτονομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανακοίνωσε η VW στο πλαίσιο της συνόδου «Golf 8 Supplier Summit» που πραγματοποιήθηκε στο Wolfsburg, το ηλεκτροκίνητο μοντέλο θα περάσει την πόρτα του εργοστασίου τον Νοέμβριο του 2019. Ανήκει στην κατηγορία των μικρομεσαίων πεντάθυρων και βασίζεται στην προσαρμόσιμη πλατφόρμα Modular Electric Drive (MEB) του ομίλου. Έχει τις ίδιες διαστάσεις με το Golf και θα αποτελέσει μια εναλλακτική πρόταση για όσους επιθυμούν ένα όχημα απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον, με μηδενική κατανάλωση και εκπομπές ρύπων.

Τροφοδοτείται από ένα προηγμένο ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 170 ίππων, ο οποίος με μία φόρτιση μπορεί να καλύψει απόσταση από 400 έως 600 χιλιόμετρα, ανάλογα τις οδηγικές και κυκλοφοριακές συνθήκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα είναι διαθέσιμο από το δεύτερο εξάμηνο 2020 – λίγο μετά τη νέα γενιά του Golf –  ενσωματώνοντας τεχνολογίες αιχμής, όπως αυτόνομη οδήγηση, νέας γενιάς head up display, αυτόματα προσαρμοζόμενο τιμόνι, υψηλές δυνατότητες συνδεσιμότητας και πολλά ακόμη.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης