Στο τελικό στάδιο της εξέλιξης βρίσκεται η νέα γενιά της A-Class, με τους μηχανικούς να συνεχίζουν με αμείωτη ένταση της δοκιμές, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την παγκόσμια πρεμιέρα.

Το αυτοκίνητο αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στην έκθεση της Γενεύης, τον Μάρτιο, εκπλήσσοντας με τη δυναμική σιλουέτα του αμαξώματος, την κομψή αισθητική και τα προηγμένα συστήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τέταρτη γενιά της A-Class κάνει χρήση της πλατφόρμας MFA2, έχοντας ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις και παράλληλα μειωμένο βάρος. Πλήρως αναβαθμισμένο είναι το εσωτερικό, με τους επιβάτες να έχουν περισσότερους χώρους στη διάθεσή τους. Ο πρόεδρος της Daimler, Dieter Zetsche, σε παλαιότερες δηλώσεις περιέγραψε το νέο hatchback ως ένα special αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιεί τα πιο προηγμένα συστήματα υποστήριξης και τεχνολογίας, προετοιμάζοντας τους καταναλωτές για την αυτόνομη οδήγηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λογικά, υιοθετεί στοιχεία από τα πρωτότυπα που είδαμε στην πρόσφατη έκθεση της Φρανκφούρτης. Aρχικά, θα παρουσιαστεί η πεντάθυρη εκδοχή και στη συνέχεια η τετράθυρη sedan. Κάτω από το καπό θα τοποθετηθούν αναβαθμισμένα σύνολα βενζίνης και diesel που διακρίνονται για την απόδοση και την οικονομία. Η plug-in hybrid έκδοση θα κάνει άμεσα την εμφάνισή της, με την αμιγώς ηλεκτροκίνητη να ακολουθεί. Φυσικά, δεν θα λείπει η Α45 AMG η οποία θα τοποθετηθεί στην κορυφή της κατηγορίας, αποδίδοντας πάνω από 400 ίππους.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης