Του Λουκά Παπαλάμπρου

Είναι η ισχυρότερη, ταχύτερη και πιο ακραία έκδοση της Aventador. Διαθέτει την κορυφαία αναλογία κιλών ανά ίππο και τον δυνατότερο ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα παραγωγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα αγωνιστικών προδιαγραφών supercar, ένα «σκληροπυρηνικό» αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων. Απευθύνεται στους πιο ικανούς, σε αυτούς που γνωρίζουν άριστα τα μυστικά της οδήγησης και φυσικά, έχουν την οικονομική δυνατότητα και τις στενές επαφές με τη Lamborghini για να το αποκτήσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η SuperVeloce Jota θα παραχθεί σε 963 μονάδες, εκ των οποίων οι 63 αφορούν μία ακόμη πιο σπέσιαλ έκδοση με τα διακριτικά SVJ63. Στην καρδιά βρίσκεται ο V12 ατμοσφαιρικός κινητήρας των 6,5 λίτρων. Το μοτέρ που βρυχάται στην πλάτη των επιβατών, αποδίδει 770 ίππους και 720 Nm ροπής στις 6.750 σ.α.λ.

Πατώντας τέρμα το γκάζι, οδηγός και συνοδηγός νιώθουν το κορμί τους να τραντάζεται. Το αυτόματο κιβώτιο ISR 7 σχέσεων έχει άριστη απόκριση και ακρίβεια. Η SVJ εκτινάσσεται σαν βέλος, καλύπτοντας τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 2,8 δευτερόλεπτα και τα 200 σε 8,6΄΄. Όσο για τη βελόνα του κοντέρ, τερματίζει στα 350 χλμ./ώρα.

Προκειμένου να αντέχουν τις πιέσεις και την ωμή δύναμη της SVJ, η Pirelli ανέπτυξε ειδικά ελαστικά P Zero Corsa. Ακριβώς πίσω τους βρίσκονται τα κεραμικά φρένα με τις τεράστιες δαγκάνες, φροντίζοντας για την άμεση επιβράδυνση. Φυσικά, δεν λείπει το σύστημα τετρακίνησης και τετραδιεύθυνσης, καθώς και το νέο πακέτο ενεργών αεροδυναμικών βοηθημάτων το οποίο οι Ιταλοί αναφέρουν ως ALA 2.0.

Η Aventador SuperVeloce Jota παραμένει βιδωμένη στην άσφαλτο σε κάθε απότομο βύθισμα του ποδιού στο γκάζι, τα ενεργά πτερύγια αυξάνουν την παραγόμενη κάθετη δύναμη κατά 40% και μειώνουν την αντίσταση του αέρα κατά 1%, οι νέες ρυθμίσεις που έγιναν στα μηχανικά μέρη και στα αεροδυναμικά βοηθήματα συμβάλλουν στην αύξηση της πρόσφυσης, στη βελτίωση του χειρισμού και της συμπεριφοράς του οχήματος στις απότομες εναλλαγές κατεύθυνσης.

Οι παραγγελίες για την εξωτική SuperVeloce Jota άνοιξαν ήδη. Η τιμή στην Ευρώπη ορίστηκε στα 349.116 ευρώ χωρίς τους φόρους, ενώ στις ΗΠΑ το κόστος αγοράς φθάνει τα 517.700 δολάρια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης