Το Qashqai είναι αναμφισβήτητα ο βασιλιάς των SUV, το μοντέλο που εκτόξευσε την ιαπωνική φίρμα και ανάγκασε όλους τους ανταγωνιστές να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, υπάρχει ακόμη ένα μοντέλο της Nissan που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των οδηγών. Επρόκειτο για το Juke, το αυτοκίνητο το οποίο δημιούργησε την κατηγορία των compact crossover, κλέβοντας την παράσταση με τον ξεχωριστό σχεδιασμό του.

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2010 και μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί 1 εκατομμύριο μονάδες. Το αυτοκίνητο ορόσημο βγήκε πρόσφατα από τη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο του Sunderland. Είναι βαμμένο στο μπλε χρώμα «Vivid Blue» και αφορά στην έκδοση Techna.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά μέσο όρο, στο συγκεκριμένο εργοστάσιο κατασκευάζεται ένα καινούργιο Juke κάθε 105 δευτερόλεπτα. Το πιο δημοφιλές χρώμα των αγοραστών στην Ευρώπη είναι το μαύρο, καθώς και η πρώτη χρωματική επιλογή εξατομίκευσης στο εσωτερικό του μοντέλου.

Ο Kevin Fitzpatrick, ανώτερος αντιπρόεδρος Παραγωγής, Διαχείρισης και Αγορών στην Εφοδιαστική Αλυσίδα της Nissan Europe, δήλωσε: «Η επίτευξη του ορόσημου του ενός εκατομμυριοστού είναι ένα φανταστικό επίτευγμα για οποιοδήποτε μοντέλο. Πριν από οκτώ χρόνια δεν είχαμε δει ποτέ κάτι παρόμοιο. Το μοντέλο αυτό δημιούργησε μια εντελώς νέα κατηγορία και έφερε έναν ξεχωριστό σχεδιασμό που όμοιό του δεν είχαμε δει μέχρι τότε στην αγορά. Κάνοντας μια γρήγορη αναδρομή, φτάνουμε σήμερα να έχουμε ένα εκατομμύριο πελάτες, με το Juke να παραμένει ο κυρίαρχος της αγοράς».

Δείτε εδώ όλες τις εκδόσεις του Juke


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης