Διαθέσιμη στην Ελλάδα είναι η νέα έκδοση φυσικού αερίου TGI του δημοφιλούς supermini και μάλιστα με το πλουσιότερο εξοπλιστικό πακέτο style.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καινούργιο Ibiza TGI ενσωματώνει τεχνολογία «Compressed Natural Gas», γεγονός που το καθιστά το οικονομικότερο στην οδήγηση και πιο φιλικό προς το περιβάλλον μοντέλο, καθώς εκπέμπει κατά 25% λιγότερο CO2 και κατά 85% χαμηλότερες εκπομπές οξειδίων του αζώτου σε σύγκριση με τους κινητήρες diesel.  

Συνδυάζει τη βενζίνη με το φυσικό αέριο και τροφοδοτείται από τον τρικύλινδρο κινητήρα 1.0 TGI απόδοσης 90 ίππων και 160 Nm ροπής. Σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις, καταναλώνει 5 λίτρα βενζίνης ανά 100 χιλιόμετρα και 3,3 κιλά φυσικού αερίου, εκπέμποντας 88 γρ./χλμ. CO2.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δεξαμενή φυσικού αερίου γεμίζει με 13 ευρώ, ενώ με τη χρήση του CNG το κόστος ανά 100 χιλιόμετρα είναι μόλις 3,22 ευρώ. Όσο για την αυτονομία, σε συνδυασμό με τη βενζίνη ξεπερνά τα 1.190 χιλιόμετρα.

Επίσης, να σημειώσουμε ότι, παρότι η δεξαμενή αερίου βρίσκεται κάτω από το πάτωμα του χώρου αποσκευών, ο αποθηκευτικός χώρος του πορτμπαγκάζ δεν επηρεάζεται, με τη χωρητικότητα να είναι στα 262 λίτρα.

To νέο Ibiza 1.0 TGI 90 PS βρίσκεται ήδη στη χώρα μας όπως αναφέραμε παραπάνω, με την τιμή να ορίζεται στα €15.300 για την πλήρως εξοπλισμένη έκδοση Style.

Δείτε εδώ όλες τις εκδόσεις του νέου Ibiza


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης