Στη δημιουργία μιας ειδικής έκδοσης του δημοφιλούς supermini που έχει εμπνευστεί από το μονοθέσιο της Renault Sport στο πρωτάθλημα της Formula 1 προχώρησε η γαλλική μάρκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ονομάζεται Clio R.S. 18 και θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό μονάδων. Ουσιαστικά πρόκειται για την τελευταία έκδοση της τωρινής γενιάς του μοντέλου, καθώς τον Οκτώβριο θα δούμε την καινούργια εκδοχή του.

Βασίζεται στο Clio R.S. 220 EDC Trophy, με το αμάξωμα να είναι βαμμένο σε μαύρο χρώμα με κίτρινες λεπτομέρειες. Όλα τα εξωτερικά τμήματα, όπως ο διαχύτης, οι απολήξεις και οι ζάντες, είναι σε μαύρη απόχρωση, ενώ στην οροφή υπάρχει το λογότυπο RS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καμπίνα έχει σπορ χαρακτηριστικά, με τις carbon επενδύσεις, το δέρμα και το alcantara στο τιμόνι να κάνουν τη διαφορά. Από την καμπίνα δεν θα μπορούσε να λείπει το ταμπελάκι με την αρίθμηση κάθε μονάδας.

Για την κίνηση φροντίζει ο 1.6 turbo κινητήρας απόδοσης 220 ίππων και 280 Nm ροπής, με το σύστημα εξάτμισης της Akrapovic να ενισχύει τον ήχο. Αναλυτικές πληροφορίες για το Clio R.S. 18, τον χρόνο λανσαρίσματος και την τιμή θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης