Την έναρξη της συνεργασίας με τη διάσημη αμερικανική εταιρεία λογισμικού ανακοίνωσε ο όμιλος της Renault-Nissan, με στόχο την ανάπτυξη νέων συστημάτων πολυμέσων, εφαρμογών και της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης.

Το γαλλο-ιαπωνικό group και η Microsoft υπέγραψαν πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας, με τον κολοσσό των ηλεκτρονικών να αποτελεί τον εγγυητή των μελλοντικών προηγμένων τεχνολογιών στα αυτοκίνητα. Όπως δήλωσε ο νέος επικεφαλής τεχνολογικής εξέλιξης της Renault-Nissan, Ogi Redzic, η σύμπραξη αυτή θα επιτρέψει την επιτάχυνση της ανάπτυξης των multimedia και τη δημιουργία οχημάτων που οι καταναλωτές δεν έχουν καν φανταστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη βάση για τις καινοτομίες που θα εισαχθούν στα επόμενα μοντέλα των δύο εταιρειών θα αποτελέσει η τεχνολογία cloud της Microsoft. Πάνω σε αυτή θα δημιουργηθούν όλα τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης, πλοήγησης, λειτουργιών διασύνδεσης και διάφορων υπηρεσιών και εφαρμογών. Οι κάτοχοι αυτοκίνητων Renault και Nissan θα χειρίζονται τις λειτουργίες όπως ακριβώς και στα smartphones, θα μπορούν να χρησιμοποιούν κάποιες εφαρμογές από απόσταση, να εντοπίζουν το όχημα οπουδήποτε βρίσκεται, ακόμα και να κάνουν login ακινητοποιώντας το σε περίπτωση κλοπής. 

Ακόμα δεν υπάρχει ενημέρωση για τον χρόνο λανσαρίσματος των συστημάτων της Microsoft, ωστόσο μέσα στην επόμενη πενταετία αναμένεται να δούμε τα πρώτα αυτοκίνητα πλήρους αυτόνομης οδήγησης που αξιοποιούν το cloud.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης