Την πόρτα του εισαγγελέα πέρασε ο πρώην επικεφαλής εξέλιξης κινητήρων του VW Group, Wolfgang Hatz, έπειτα από έρευνα των γερμανικών Αρχών στα γραφεία του ομίλου και σε σπίτια πρώην και νυν στελεχών.

Ο Hatz συνελήφθη από την αστυνομία και κρατείται στην εισαγγελία του Μονάχου. Η είδηση επιβεβαιώθηκε από τις αρμόδιες αρχές και αφορά στη συμμετοχή του στο σκάνδαλο «dieselgate».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ο Wolfgang Hatz ήταν στενός συνεργάτης του πρώην CEO του ομίλου VW, Martin Winterkorn, και θεωρείται «μάρτυρας-κλειδί» στην πολύκροτη υπόθεση.

Κατείχε τη θέση του επικεφαλής εξέλιξης κινητήρων όλου του Group από το 2007 έως το 2011. Στη συνέχεια ορίστηκε επικεφαλής εξέλιξης της Porsche, οπότε και τέθηκε σε διαθεσιμότητα το 2015, λόγω του σκανδάλου.  

Αξίζει να σημειώσουμε πως αυτή είναι η δεύτερη σύλληψη στελέχους της VW μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα στη Γερμανία. Τον περασμένο Ιούλιο, οι Αρχές πέρασαν χειροπέδες στον Giovanni Pamio, επικεφαλής του τμήματος θερμοδυναμικής στον τομέα εξέλιξης κινητήρων diesel.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως όλα δείχνουν, ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση στοχεύει στον Martin Winterkorn, τον άνθρωπο που είχε τα ηνία όλου του ομίλου VW και ο οποίος τη γλύτωσε μόνο με παραίτηση, λαμβάνοντας ως αποζημίωση δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης