Την πιο ενδιαφέρουσα και οικονομική έκδοση της καινούργιας A-Class, με τις high-tech τεχνολογίες και τις απεριόριστες δυνατότητες συνδεσιμότητας, λάνσαρε στην Ελλάδα η Mercedes.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μικρότερη βενζινοκίνητη έκδοση φέρει την κωδική ονομασία Α180 και τροφοδοτείται από τον κινητήρα χωρητικότητας 1.332 κ.εκ. απόδοσης 136 ίππων και 220 Nm ροπής. Το μοτέρ συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 9,2 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 215 χλμ./ώρα. Η μέση κατανάλωση καυσίμου ανέρχεται στα 5,6 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων στα 129 γρ./χλμ.

Η τιμή στη χώρα μας ορίστηκε στα 27.860 ευρώ, αρκετά κάτω από την Α200, η οποία φοράει τον ίδιο κινητήρα, αποδίδει 163 ίππους και κοστίζει 32.605 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το premium μικρομεσαίο γερμανικό μοντέλο είναι πλήρες από πλευράς εξοπλισμού, περιλαμβάνοντας στάνταρ πλειάδα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού και τεχνολογίες. Τη διαφορά κάνει το MBUX (Mercedes Benz User Experience), το οποίο ενσωματώνει νέας γενιάς τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, δίνοντας τη δυνατότητα στον οδηγό να μιλάει στο αυτοκίνητο.

Για παράδειγμα λες «hey mercedes», αυτό σε καλωσορίζει και στη συνέχεια περιμένει την εντολή σου, απαντώντας ανάλογα, θαρρείς και έχεις απέναντι έναν ψηφιακό συνοδηγό.

Δείτε εδώ όλες τις εκδόσεις της A-Class


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης