Διαθέσιμη προς παραγγελία είναι η επετειακή έκδοση του Golf GTI, η οποία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 40 χρόνια του μοντέλου και τοποθετείται ανάμεσα στο Golf GTI Performance των 230 ίππων και το Golf R των 300 ίππων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το GTI Clubsport προσφέρεται σε τρίθυρο και πεντάθυρο αμάξωμα, διακρίνεται για τα αποκλειστικά χαρακτηριστικά και τον πλούσιο εξοπλισμό. Τροφοδοτείται από τον γνωστό 2.0 TSI κινητήρα απόδοσης 265 ίππων. Χάρη στη λειτουργία overboost αυξάνεται στιγμιαία στους 290 ίππους. Το μοτέρ συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή το αυτόματο DSG διπλού συμπλέκτη, με τα 0-100 να έρχονται σε 6,3 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 250 χλμ./ώρα.

Η επετειακή έκδοση, φέρει ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και μάσκα, μεγαλύτερους αεραγωγούς, διπλή πίσω πτέρυγα στο χρώμα του αμαξώματος και μαύρο γυαλιστερό χρώμα, πίσω διαχύτη με διπλή απόληξη εξάτμισης, τονισμένα πλευρικά μαρσπιέ, μαύρη διακοσμητική λωρίδα με λογότυπο Clubsport, καθρέπτες σε μαύρο χρώμα και ζάντες 18 ιντσών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν τα motorsport καθίσματα με ύφασμα GTI ClubSport και Alcantara, το τιμόνι και ο μοχλός ταχυτήτων επίσης με επένδυση Alcantara, καθώς και οι χαρακτηριστικές κόκκινες ραφές στις ζώνες ασφαλείας.

Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

Ζάντες αλουμινίου 18΄΄ Belvedere, με ελαστικά 225/40 R18
Διπλή πίσω αεροτομή στο χρώμα του αμαξώματος και μαύρο γυαλιστερό χρώμα
Σκούρα (65%), θερμομονωτικά κρύσταλλα στις πίσω πόρτες και το πίσω παρμπρίζ    Αυτοκόλλητο CLUBSPORT στις πόρτες και τα πίσω φτερά
Motorsport καθίσματα με επένδυση σε συνδυασμό ύφασμα/Alcantara και λογότυπο GTI    Πολυλειτουργικό σπορ τιμόνι GTI και βάση επιλογέα ταχυτήτων με επένδυση Alcantara και κόκκινες ραφές
Επένδυση Alcantara στο εσωτερικό των θυρών
Ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό εμπρός
Σύστημα διεύθυνσης Progressive Steering
Composition Media με έγχρωμη οθόνη αφής 6,5’’
Αισθητήρες υποβοήθησης στάθμευσης πίσω με ηχητική ειδοποίηση
Δαγκάνες φρένων σε κόκκινο χρώμα, εμπρός με λογότυπο GTI

Οι τιμές του VW Golf GTI Clubsport:

GOLF GTI CLUBSPORT 265PS 3D: €34.950
GOLF GTI CLUBSPORT 265PS 5D: €36.100
GOLF GTI CLUBSPORT 265PS DSG6 3D: €36.800
GOLF GTI CLUBSPORT 265PS DSG6 5D: €37.950


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης