Στο San Cesario Sul Panaro της Μόντενα, κατασκευάζονται ορισμένα από τα κορυφαία αυτοκίνητα του κόσμου. Η Huayra Roadster είναι το πιο πρόσφατο έργο τέχνης της Pagani, ένα θεσπέσιο hypercar που απευθύνεται σε εκλεκτούς πελάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φημισμένη ιταλική φίρμα δημιούργησε ένα εντυπωσιακό video, βάζοντάς μας στα άδυτα των νεότευκτων εγκαταστάσεών της. Το τελευταίο μέλος της γκάμας κατασκευάζεται στο χέρι από εξειδικευμένους μηχανικούς και τεχνίτες. Κάθε κομμάτι του αυτοκινήτου αγγίζει την τελειότητα, συνδυάζοντας την τέχνη με την επιστήμη, τη σοφία με τη γνώση, την έμπνευση ενός καλλιτέχνη με την σχολαστικότητα ενός γλύπτη.

Η εκθαμβωτική Huayra Roadster θα παραχθεί σε μόλις 100 μονάδες. Κοστίζει 2.280.000 ευρώ χωρίς τους φόρους και έχει κάνει sold out. Σε σχέση με την κλειστή έκδοση, η ανοικτή είναι πιο ελαφριά κατά 6% (1.280 κιλά), χάρη στη χρήση προηγμένων υλικών, όπως carbo-titanium και carbo-triax HP52.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσφέρεται ως hard top με carbon και γυαλί ή με υφασμάτινη οροφή, ανάλογα με το τι επιθυμεί ο πελάτης, φέρει νέες σφυρήλατες ζάντες 20 ιντσών μπροστά και 21΄΄ πίσω, νέο διαχύτη από ανθρακονήματα και τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης, κεντρικά τοποθετημένες. Τα ελαστικά έχουν εξελιχθεί αποκλειστικά για το αυτοκίνητο από την Pirelli, όπως και τα φρένα της Brembo.

Τροφοδοτείται από τον V12 6.0 λίτρων κινητήρα της AMG, με την ισχύ να αγγίζει τους 764 ίππους και τη ροπή τα 1.000 Nm. Το μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων της Xtrac, με την ανάρτηση να έχει διαφορετική ρύθμιση και το σύστημα ευστάθειας να διαθέτει πέντε λειτουργίες (wet, comfort, sport, race και ESC off).


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης