Το μεγαλύτερο μοντέλο της βρετανικής φίρμας αναβαθμίστηκε σε όλα τα σημεία, συνδυάζοντας ιδανικά τη βρετανική κομψότητα, το κλασικό στιλ MINI και την ποιότητα των μοντέλων BMW.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα γενιά του Countryman ακολουθεί τη βασική σχεδιαστική φιλοσοφία, έχοντας όμως ακόμα πιο μοντέρνα και φρέσκια εμφάνιση. Το αυτοκίνητο δείχνει πιο νεανικό, χάρη στις αλλαγές σε μάσκα, φώτα και γρίλια, τις «παιχνιδιάρικες» λεπτομέρειες της MINI και τις αλουμινένιες ράγες οροφής. Το πίσω τμήμα είναι πιο τονισμένο, με την απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος να έχει αυξηθεί.

Σημαντικά αυξημένες είναι και οι διαστάσεις του αυτοκινήτου, με το μήκος να είναι μεγαλύτερο κατά 20 ολόκληρα εκατοστά σε σχέση με την απερχόμενη γενιά και το μεταξόνιο κατά 7,5 εκατοστά. Αυτό ωφέλησε τους διαθέσιμους χώρους, με τους επιβάτες να νιώθουν ακόμα πιο άνετα στην καμπίνα. Παράλληλα, η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ έφτασε τα 450 λίτρα, φιλοξενώντας τις αποσκευές τεσσάρων ατόμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, η πίσω πόρτα διαθέτει αυτόματο μηχανισμό, κάτι που θα εκτιμήσουν οι κάτοχοι και ειδικά οι γυναίκες. Επίσης, για πρώτη φορά φέρει τη λειτουργία «Picnic Bench» στον χώρο αποσκευών, αναδιπλώνοντας την επιφάνεια και μετατρέποντάς την σε κάθισμα!

Το design του εσωτερικού είναι αυθεντικό MINI, έχοντας κάποιες διαφοροποιήσεις στην κεντρική κονσόλα και στο ταμπλό. Επιπλέον, υπάρχουν νέες επενδύσεις και διακοσμητικά, ικανοποιώντας τα γούστα των υποψήφιων αγοραστών. Η πρακτικότητα και η εργονομία κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα.

Η γκάμα των κινητήρων είναι πιο πλήρης από ποτέ, περιλαμβάνοντας τον καινούργιο τρικύλινδρο 1.5 Twin Power Turbo της BMW με τους 136 ίππους και τον τετρακύλινδρο 2.0 Turbo των 192 ίππων. Στους diesel συναντάμε τον δίλιτρο απόδοσης 150 και 190 ίππων, ενώ, όπως είχε υποσχεθεί η εταιρεία, θα δούμε και μια plug-in hybrid έκδοση.

Πρόκειται για τη MINI Cooper S E Countryman ALL4, η οποία τροφοδοτείται από τον τρικύλινδρο βενζίνης και ένα ηλεκτρικό μοτέρ, αποδίδοντας συνδυαστικά 224 ίππους. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων, καταναλώνοντας μόλις 2,1 λίτρα καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα και εκπέμποντας 46 γρ./χλμ. CO2.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του καινούργιου MINI Countryman θα γίνει στην έκθεση του Λος Άντζελες τον Νοέμβριο, με το λανσάρισμα στην ευρωπαϊκή αγορά να έχει προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο του 2017.

Δείτε εδώ όλη την γκάμα MINI

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης