Όλη την γκάμα μοντέλων παρουσιάζει στην έκθεση της Φρανκφούρτης η γερμανική εταιρεία, ωστόσο, αυτό που κάνει τη διαφορά είναι το πρωτότυπο Elaine.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το όχημα αποτελεί ουσιαστικά την εξέλιξη του E-Tron Sportback Concept και ανήκει στα σπορ crossover. Εφοδιάζεται με πρωτοποριακές τεχνολογίες, είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο και διακρίνεται για την αυτόνομη οδήγηση και την υψηλή αυτονομία.

Αισθητικά, τη διαφορά κάνει η μεγάλη μάσκα, με τους ευμεγέθεις αεραγωγούς, τα επιθετικά φωτιστικά σώματα και τα αεροδυναμικά βοηθήματα. Οι ζάντες διαμέτρου 23 ιντσών αναδεικνύουν τον δυναμισμό του αμαξώματος, με τους παραδοσιακούς καθρέπτες στις πόρτες να έχουν αντικατασταθεί από κάμερες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μήκος του αμαξώματος είναι στα 4,9 μέτρα, το πλάτος αγγίζει τα 2 μέτρα και το ύψος ξεπερνά το 1,5 μέτρο. Το εσωτερικό είναι φουτουριστικό, διαθέτοντας απλές γραμμές, ψηφιακές οθόνες κατά μήκος του ταμπλό και στην κεντρική κονσόλα, καθώς και τιμόνι με κουμπιά αφής.

Περιλαμβάνει στον εξοπλισμό το αυτόνομο σύστημα επιπέδου 4, έτσι ώστε να μπορεί να κινείται στον αυτοκινητόδρομο χωρίς την παραμικρή συνδρομή του οδηγού. Επίσης, φέρει πλήρη σύνδεση στο internet και το «Personal Intelligent Assistant». Το τελευταίο είναι ο προσωπικός βοηθός του κατόχου, ενσωματώνοντας πληθώρα εφαρμογών. 

Το Elaine τροφοδοτείται από τρεις ηλεκτροκινητήρες συνολικής ισχύος 435 ίππων, που με τη λειτουργία boost mode εκτοξεύονται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στους 503 ίππους. Ενέργεια λαμβάνουν από μία μπαταρία χωρητικότητας 95kWh, με την αυτονομία να ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης