Η σουηδική φίρμα πρωτοπορεί για ακόμη μία φορά, ανακοινώνοντας ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, το οποίο έχει ως στόχο την ελαχιστοποίηση του παγκοσμίου περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη Volvo, μέχρι το 2025, τουλάχιστον το 25% των πλαστικών που χρησιμοποιούνται σε κάθε καινούργιο αυτοκίνητο θα προέρχεται από ανακυκλωμένο υλικό. Μάλιστα, η εταιρεία αποκάλυψε μια ειδική έκδοση του plug-in υβριδικού XC60 T8, που κάνει χρήση ανακυκλωμένων πλαστικών.

Ειδικότερα, το εσωτερικό του συγκεκριμένου SUV έχει κεντρική κονσόλα φτιαγμένη από ανανεώσιμες ίνες και πλαστικά που προέρχονται από χρησιμοποιημένα δίχτυα ψαρέματος και ναυτικά σχοινιά. Στο δάπεδο, η μοκέτα περιέχει ίνες από πλαστικά μπουκάλια PET και ανακυκλωμένο βαμβάκι που προέρχεται από τα υπόλοιπα βιομηχανιών ένδυσης. Στα καθίσματα επίσης χρησιμοποιούνται ίνες PET από πλαστικές φιάλες. Στο μονωτικό υλικό που επενδύει το κάτω μέρος του καπό χρησιμοποιήθηκε υλικό από μεταχειρισμένα καθίσματα παλαιών αυτοκινήτων Volvo.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, η μάρκα προέτρεψε τους προμηθευτές της αυτοκινητοβιομηχανίας να συνεργαστούν πιο στενά με τους κατασκευαστές αυτοκινήτων για την ανάπτυξη εξαρτημάτων νέας γενιάς που θα είναι όσο το δυνατόν πιο βιώσιμα, ιδιαίτερα όσον αφορά στην περιεκτικότητά τους σε ανακυκλωμένα πλαστικά.

Η έκδοση του XC60 με τα ανακυκλωμένα πλαστικά παρουσιάστηκε στη Σύνοδο Κορυφής για τους Ωκεανούς στο Γκέτεμποργκ, κατά τη διάρκεια της στάσης του Volvo Ocean Race. Η έμφαση που δίνει ο αγώνας στην αειφορία εστιάζει στη σύμπραξή του με την καμπάνια του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για Καθαρές Θάλασσες, η οποία καλεί σε δράση για την αναστροφή της μόλυνσης από τα πλαστικά με σύνθημα «Turn the Tide on Plastic».

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι, τον περασμένο μήνα, η Volvo Cars δεσμεύτηκε να απομακρύνει τα πλαστικά μιας χρήσης από όλες τις εγκαταστάσεις και τις εκδηλώσεις της έως το τέλος του 2019, ενώ τον Ιανουάριο το εργοστάσιο κατασκευής κινητήρων στο Σκέβντε της Σουηδίας έγινε η πρώτη κλιματικά ουδέτερη παραγωγική εγκατάσταση της εταιρείας.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης