H αρμόδια επιτροπή του πλέον αναγνωρισμένου θεσμού σχεδίασης παγκοσμίως, ανακοίνωσε τα αυτοκίνητα που κέρδισαν τα κορυφαία βραβεία της χρονιάς.

Η περιορισμένης παραγωγής Ferrari J50

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα Red Dot Award 2017, τη διάκριση «Best of the Best» η οποία είναι και η υψηλότερη του διαγωνισμού, απέσπασαν τέσσερα οχήματα. Πρόκειται για την Ferrari J50 roadster, το Mazda MX-5 RF, το Kia Optima Sportswagon και το Audi Q2.

To Mazda MX-5 RF

Μάλιστα, αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που οι Ferrari και KIA κερδίζουν το συγκεκριμένο βραβείο από τον φημισμένο οργανισμό. Ο συγκεκριμένος θεσμός θεσπίστηκε το 1954, αξιολογώντας και αναγνωρίζοντας την ποιότητα και την καινοτομία στον χώρο του design.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To KIA Optima Sportswagon

Η κριτική επιτροπή του «Red Dot Award» αποτελείται από 40 ειδικούς, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τη δημιουργία των υποψήφιων σχεδίων, προκειμένου να αποφευχθεί η σύγκρουση συμφερόντων και να διασφαλιστεί η αμεροληψία του θεσμού.

To Audi Q2

Αναλυτικά οι νικητές σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων «Red Dot» και οι εύφημες μνείες για το 2017, θα ανακοινωθούν τον Ιούλιο. Μέχρι στιγμής, γνωρίζουμε ότι το Seat Ibiza απέσπασε τον τίτλο «Red Dot Award: Product Design 2017».

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης