Τα ρομποτικά οχήματα στην υπηρεσία του κοινού

Τα ρομποτικά οχήματα στην υπηρεσία του κοινού

Στις αρχές του έτους, Nissan και DeNA ανακοίνωσαν την έναρξη της συνεργασίας τους για την ανάπτυξη μιας νέας υπηρεσίας κινητικότητας που χρησιμοποιεί την αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης.

Δεν πέρασε ένας χρόνος και οι δύο εταιρείες παρουσίασαν το εμπορικό σήμα «Easy Ride» για τη νέα υπηρεσία κινητικότητας με ρομποτικά οχήματα. Μάλιστα, ανακοίνωσαν τη δημιουργία ενός πεδίου δοκιμών με τη συμμετοχή του κοινού, το οποίο θα λάβει χώρα στην περιοχή Minatomirai της Kanagawa στην Ιαπωνία, από τις 5 Μαρτίου έως τις 18 Μαρτίου του 2018.

Στόχος τους είναι να συνδυάσουν το όραμα της Ευφυούς Κινητικότητας της ιαπωνικής φίρμας (Nissan Intelligent Mobility) με τα τεχνολογικά πλεονεκτήματα της αυτόνομης οδήγησης, της ηλεκτροκίνησης και της συνδεσιμότητας των οχημάτων, χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία της DeNA στο διαδίκτυο και την τεχνητή νοημοσύνη.

Το «Easy Ride» οραματίζεται ένα μέλλον για όσους θέλουν να ταξιδεύουν ελεύθερα στον προορισμό τους, μέσα σε ένα ρομπο-όχημα. Ο στόχος είναι να επιτρέπεται στους πελάτες της υπηρεσίας να χρησιμοποιούν μια αποκλειστική εφαρμογή για κινητά, μέσω της οποίας θα μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία, ξεκινώντας από τον καθορισμό των προορισμών και την κλήση των οχημάτων, μέχρι την πληρωμή του  κομίστρου.

Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν τους συνιστώμενους τοπικούς προορισμούς και τις διαδρομές με αξιοθέατα, ανάλογα με τις προτιμήσεις τους. Η Nissan και η DeNA σκοπεύουν να υποστηρίξουν ένα πολύγλωσσο σύστημα, όπως και να χρησιμοποιήσουν ένα απομακρυσμένο σύστημα παρακολούθησης για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των πελατών τους.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2017, 16:12