Έκλεισε ένας μεγάλος κύκλος για την αμερικανική μάρκα. Το εντυπωσιακό αυτοκίνητο επιδόσεων της Dodge, γνωστό και ως «οχιά των δρόμων» πέρασε στην ιστορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από παρουσία 25 ετών στην αγορά, έφτασε η ώρα του αποχαιρετισμού για το Viper. Η Fiat Chrysler Automobiles σταμάτησε και επίσημα την παραγωγή του εμβληματικού sportcar με τον «θηριώδη» V10 κινητήρα των 8,4 λίτρων. Οι παραγγελίες για το μοντέλο είχαν κλείσει από τον περασμένο Φεβρουάριο, ωστόσο, τώρα βγήκαν από το εργοστάσιο του Ντιτρόιτ οι τελευταίες μονάδες, όπως ανακοίνωσε επίσημα η εταιρεία.

Θυμίζουμε πως, τα τελευταία χρόνια η ζήτηση για το Viper ήταν περιορισμένη και το 2014 η εταιρεία είχε αναγκαστεί να προχωρήσει σε προσωρινή διακοπή, απολύοντας συγχρόνως 91 εργαζομένους. Παράλληλα, το αυτοκίνητο δεν μπορούσε να καλύψει τις νέες, αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας και εκπομπών ρύπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι 80 υπάλληλοι που είχαν απομείνει, θα μεταφερθούν σε άλλα εργοστάσια της FCA. Όσο για τις δύο συλλεκτικές Viper που πέρασαν τελευταίες την γραμμή παραγωγής, η μία (κόκκινη) θα πάει στο μουσείο και η άλλη (κίτρινη με μαύρες ρίγες) σε εκλεκτό πελάτη.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης