Το ποσό των 750 εκατομμυρίων ευρώ θα επενδύσει στη Βαλένθια της Ισπανίας η Ford, στο πλαίσιο της βελτίωσης της παραγωγικότητας του τοπικού εργοστασίου.

Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις είναι από τις σημαντικότερες της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ευρώπη, κατασκευάζοντας τα μοντέλα Kuga, Tourneo Connect, Transit Connect, Mondeo, S-MAX και Galaxy. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη μονάδα απασχολούνται 8.000 άτομα, με τη Ford να έχει επενδύσει από το 2011 περισσότερα από 3 δις ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος και CEO της εταιρείας στην Ευρώπη, Steven Armstrong, ευχαρίστησε την ισπανική κυβέρνηση και την Generalitat Valenciana για τη συνεχή υποστήριξη και την προσπάθειά τους να διατηρήσουν ένα ευνοϊκό κλίμα για επιχειρηματικές επενδύσεις στην περιοχή της Βαλένθια. Παράλληλα, ανέφερε ότι η νέα επένδυση θα εξασφαλίσει επιπλέον θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο. 

Αξίζει να σημειώσουμε πως από το 1976, οπότε και ξεκίνησε η λειτουργία των εγκαταστάσεων της Ford στη Βαλένθια, έχουν κατασκευαστεί περισσότερα από 12 εκατομμύρια οχήματα και 16 εκατ. κινητήρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Βαλένθια κατασκευάζονται τα περισσότερα προϊόντα και οχήματα σε όγκο από οποιοδήποτε άλλο εργοστάσιο της Ford στην Ευρώπη. Περίπου το 90% της παραγωγής εξάγεται σε 75 χώρες σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης