Τα εργοστάσια αυτοκινήτων και οι μέθοδοι θεραπείας του καρκίνου φαινομενικά δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. H Ford, ωστόσο, προχώρησε σε μία πρωτοποριακή συνεργασία με το μεγαλύτερο ογκολογικό νοσοκομείο στη Γερμανία, η οποία ωφελεί ασθενείς και οδηγούς!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα ξεκίνησαν από τον υπεύθυνο ποιότητας της Ford στην Κολωνία. Ο Mike Butler διαγνώστηκε με καρκίνο και ξεκίνησε θεραπείες για την αντιμετώπισή του στο νοσοκομείο Centre for Integrated Oncology (CIO) του Πανεπιστημίου της Κολωνίας. Εντυπωσιασμένος από τη διαδικασία που ακολουθούσαν οι γιατροί, πρότεινε οι ερευνητές του εργοστασίου να συνεργαστούν με την κλινική. Αφού διερεύνησαν διάφορες λειτουργικές αλλαγές, οι πρωτοποριακές ιδέες του κυρίου Butler και της ομάδας του έγιναν πράξη.

«Πέρασα πέντε χρόνια σε αίθουσες θεραπειών και σκεφτόμουν πώς θα μπορούσα να κάνω τη ζωή των ασθενών ευκολότερη» δήλωσε ο Butler, ο οποίος έχει θεραπευτεί από τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήταν πραγματικά μία φαεινή ιδέα, όταν συνειδητοποίησα ότι πολλά από τα συστήματα που εξασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία των εργοστασίων θα μπορούσαν να χρησιμοποιούνται στο νοσοκομείο. Τώρα, υπάρχει μία ανταλλαγή ιδεών που ωφελεί τους ασθενείς και μπορεί να επηρεάσει τη φιλοσοφία της μελλοντικής μετακίνησης. Όσο περισσότερο συνεργαζόμαστε, τόσο περισσότερες συνέργειες βρίσκουμε μεταξύ της δουλειάς μας στη Ford και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η έρευνα για τον καρκίνο» πρόσθεσε.

«Το 2008 δείξαμε για πρώτη φορά στο ιατρικό προσωπικό τις προηγμένες τεχνολογίες και αποδοτικές διαδικασίες που εφαρμόζουμε στο εργοστάσιο όπου κατασκευάζεται το Fiesta στην Κολωνία. Μία ομάδα 10 – 15 μηχανικών της Ford συναντήθηκε με τη διοίκηση του νοσοκομείου, ασθενείς, νοσοκόμους, γιατρούς και η συνεργασία αναπτύχθηκε από εκεί και μετά» τόνισε.

Σχεδιασμένες για μία λιγότερο στρεσογόνο και ταχύτερη θεραπεία, οι έγχρωμες γραμμές στους τοίχους και στα δάπεδα διευκολύνουν το προσωπικό, τους ασθενείς και τους επισκέπτες να βρίσκουν τον δρόμο τους. Μεγάλες οθόνες κάνουν πιο εύκολη την επικοινωνία μεταξύ των εργαζομένων στο νοσοκομείο. Η ομάδα πρότεινε επίσης ευέλικτες αίθουσες με κινητά διαχωριστικά αντί για σταθερούς θαλάμους νοσηλείας.

Από την άλλη, οι ιατρικές ομάδες του νοσοκομείου ενημερώνουν τη Ford για τις διαδικασίες που χρησιμοποιούν προκειμένου να επινοήσουν και να εξελίξουν εντελώς νέες μεθόδους στην αντιμετώπιση του καρκίνου. Η εταιρεία εφαρμόζει τώρα αυτήν την αντισυμβατική μέθοδο σε σχέση με τα μελλοντικά οχήματα και νέες τεχνολογίες.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης