Του Λουκά Παπαλάμπρου

Έπειτα από την ανανεωμένη Mustang, η Ford παρουσίασε την αντίστοιχη έκδοση της «σκληροπυρηνικής» Shelby GT350 με τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο έχει βελτιωθεί στα σημεία και πιο συγκεκριμένα στην αεροδυναμική και την οδική συμπεριφορά. Οι μηχανικοί της Ford Performance τοποθέτησαν μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, νέα πίσω πτέρυγα και ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 διαστάσεων 295/35 εμπρός και 305/35 πίσω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανασχεδιασμένες είναι και οι ζάντες 19 ιντσών, με τα φρένα της Brembo με τις εξαπίστονες εμπρός και τις τετραπίστονες πίσω να φροντίζουν για την άριστη επιβράδυνση του muscle car. Αλλαγές έχουν γίνει στη ρύθμιση των αμορτισέρ, προς όφελος της πρόσφυσης και των κρατημάτων, ενώ νέες λειτουργίες έχει και το ESP.

Στο εσωτερικό, τα καθίσματα της Recaro αντικαταστάθηκαν με ρυθμιζόμενα της Miko, στις πόρτες υπάρχει επένδυση σουέτ και στο ταμπλό διακοσμητικά αλουμινίου. Επίσης, δεν λείπει το σύστημα πολυμέσων SYNC 3, ο διζωνικός κλιματισμός και το προηγμένο ηχοσύστημα της Bang & Olufsen με τα 12 ηχεία.

Ο V8 5,2 λίτρων κινητήρας απόδοσης 526 ίππων και 582 Nm ροπής, εκτός από εξαιρετικές επιδόσεις, προσφέρει και έναν εκπληκτικό ήχο. Η τεράστια δύναμη μεταφέρεται στον πίσω άξονα μέσω μηχανικού κιβωτίου της Tremec. Η Shelby GT350 θεωρείται το ιδανικό αυτοκίνητο για πίστα, ανταμείβοντας πλουσιοπάροχα τους τυχερούς ιδιοκτήτες.

Σύμφωνα με τη Ford Performance, το πανίσχυρο coupe είναι πιο απολαυστικό σε όλες τις συνθήκες, ταχύτερο και κυρίως, μπορείς να το πιέσεις περισσότερο στις στροφές. Η εμπορική πορεία της ανανεωμένης GT350 θα ξεκινήσει από τις ΗΠΑ στις αρχές του 2019.

Δείτε τα χαρακτηριστικά και τις τιμές της Mustang στην Ελλάδα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης