Τέλος τα παραδοσιακά κλειδιά. Τα νέα αυτοκίνητα διαθέτουν νέους και πιο ασφαλείς τρόπους για να ανοίγουν οι πόρτες και να εκκινεί ο κινητήρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Tesla Motors, πρωτοπόρος σε θέματα λογισμικού, αυτόνομης οδήγησης και ηλεκτροκίνησης, παρουσίασε πρόσφατα το Model 3, ένα επαναστατικό premium sedan μοντέλο, το οποίο διακρίνεται για τις προηγμένες τεχνολογίες, την αυτονομία των 500+ χιλιομέτρων με μία φόρτιση και την προσιτή τιμή.

Το Model 3, είναι το πρώτο αυτοκίνητο που δεν διαθέτει κλειδί (παραδοσιακό ή smartkey) και κουμπί εκκίνησης. Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, ο κάτοχος πρέπει απλά να κατεβάσει μία εφαρμογή στο smartphone του και στη συνέχεια να ενεργοποιήσει τη λειτουργία bluetooth. Το κινητό τηλέφωνο συνδέεται με το αυτοκίνητο και μέσω του πρώτου μπορεί να το κλειδώσει, να το ξεκλειδώσει και να το βάλει μπροστά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε περίπτωση που το smartphone μείνει από μπαταρία, υπάρχει ως εναλλακτική μία κάρτα σε μέγεθος πιστωτικής. Ακουμπώντας την κάρτα σε ένα σημείο της μεσαίας κολόνας του εξωτερικού αμαξώματος ξεκλειδώνουν οι πόρτες. Αντίστοιχα, για να ενεργοποιηθεί το ηλεκτρικό μοτέρ, πρέπει να σκαναριστεί στην κονσόλα, ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα.   

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης