Λίγους μήνες μετά την πρεμιέρα της νέας γενιάς του Scenic, η Renault αποκάλυψε τη μεγαλύτερη και πιο εντυπωσιακή έκδοσή του με την ονομασία Grand.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σχέση με τη βασική εκδοχή του μοντέλου, το Grand Scenic έχει αυξημένο μήκος κατά 24 χλστ. φθάνοντας τα 4,63 μέτρα, η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος είναι στα 16 εκατοστά και το πλάτος αγγίζει το 1,86μ. Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα από τα πιο ελκυστικά πολυμορφικά, με τις ζάντες 20 ιντσών να περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν η μεγάλη οθόνη αφής 8,7 ιντσών του συστήματος πολυμέσων R-LINK στο κέντρο του ταμπλό και ο πίνακας οργάνων με τα έντονα χρώματα. Η διάταξη της καμπίνας είναι πενταθέσια ή επταθέσια, με τη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ να ξεπερνά τα 750 λίτρα, καλύπτοντας με απίστευτη άνεση τις ανάγκες μιας πενταμελούς οικογένειας. Με την αναδίπλωση των καθισμάτων μπορούν να φιλοξενηθούν ακόμα και αντικείμενα μήκους 2,85 μέτρων, ενώ οι αποθηκευτικοί χώροι για μπουκάλια, tablet και οποιαδήποτε άλλα είδη φθάνουν τα 63 λίτρα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εξοπλισμός ασφαλείας του αυτοκινήτου είναι πλήρης, περιλαμβάνοντας όλα τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού. Όσον αφορά στους κινητήρες, στη βάση της γκάμας είναι ο 1.2 Turbo, ο οποίος προσφέρεται σε δύο εκδόσεις ισχύος (TCe 115 και TCe 130). Στους diesel συναντάμε τους 1.5 και 1.6 dci, απόδοσης από 110 έως 160 ίππους, ενώ θα υπάρξει και υβριδική έκδοση dCi 110 Hybrid Assist.

Η εμπορική πορεία των Renault Scenic και Grand Scenic θα ξεκινήσει το τελευταίο τετράμηνο του έτους, με τις τιμές τους να ανακοινώνονται λίγο πριν από το λανσάρισμα στην αγορά.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης