Μία από τις μεγαλύτερες συμμαχίες στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, αυτή των Renault-Nissan-Mitsubishi, προχωρά στη δημιουργία ενός εταιρικού ταμείου κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών (Venture Capital fund) προκειμένου να στηρίξει την έρευνα για τεχνολογίες και καινοτομίες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ταμείο ονομάζεται Alliance Ventures και είναι το μεγαλύτερο εταιρικό κεφάλαιο επιχειρηματικών κεφαλαίων στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Το πρώτο χρόνο, η συμμαχία θα επενδύσει 200 εκατ. δολάρια σε νεοσύστατες επιχειρήσεις και συμπράξεις καινοτομίας, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον στην ηλεκτροκίνηση, την αυτόνομη τεχνολογία, τη συνδεσιμότητα και την τεχνητή νοημοσύνη.

Συνολικά θα επενδυθεί 1 δις δολάρια, με τις Renault (40%), Nissan (40%) και Mitsubishi Motors (20%) να χρηματοδοτούν από κοινού το εταιρικό ταμείο, το οποίο θα έχει ειδική επενδυτική επιτροπή για να λαμβάνει αποφάσεις και να παρακολουθεί τις επιδόσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η πρόθεση μας για ανοιχτή προσέγγιση της καινοτομίας, θα μας επιτρέψει να επενδύσουμε και να συνεργαστούμε με νεοσύστατες εταιρείες και επιχειρηματίες τεχνολογίας που θα επωφεληθούν από την παγκόσμια κλίμακα της συμμαχίας. Το νέο ταμείο αντικατοπτρίζει το πνεύμα συνεργασίας και επιχειρηματικότητας, όπως ακριβώς αυτό βρίσκεται στην καρδιά της συμμαχίας», δήλωσε ο πρόεδρος και CEO των τριών κατασκευαστών, Carlos Ghosn.

Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου «Alliance 2022», η συμμαχία προβλέπει ότι τα συνδυασμένα έσοδα των εταιρειών μελών της (Renault-Nissan-Mitsubishi) θα φθάσουν τα 240 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς και ότι οι ετήσιες πωλήσεις οχημάτων θα υπερβούν τα 14 εκατομμύρια, μέχρι το τέλος του 2022.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης